Lifestyle

Hihetetlen, de igaz: 20 évet ült börtönben ártatlanul, rekord összeget perelt vissza a férfi - Így él most milliárdosként az egykori rab

Egy ohiói férfi 45 millió dollárt nyert polgári perben egy rendőrkapitányság és egy nyomozó ellen, akiknek a tettei miatt jogtalanul ítélték el és több mint 20 évet töltött rács mögött.

Hihetetlen történet

Dean Gillispie-t 1991-ben ítélte el a Miami Township rendőrség, azzal vádolva őt, hogy bizonyítékokat hallgatott el és akadályozta a nyomozást egy nemi erőszak és emberrablás ügyében. Több mint 20 évet töltött rács mögött, 2011-ben szabadult, miután Jim Petro egykori ohiói főállamügyész és Gillispie édesanyja mindent beleadva azon munkálkodtak, hogy kiszabadítsák az ártatlan férfit.

Gillispie ma már 57 éves és igaz, hogy nemsokára 10 éve, hogy szabadult, a per csak most záródott le, de nem is akárhogy. Ugyan sajnálatos módon ezt az elképesztő mennyiségű 20 évet nem kaphatja vissza az életéből, azonban a per eredményeképpen 45 millió dolláros, azaz közel 18 milliárd forintos kártérítést kapott, amiért ártatlanul ült 20 évet. Ez az összeg rekord mennyiségű kártérítésnek számít.

Amíg börtönben volt, Gillispie a művészet felé fordult, ez volt a kiút a fájdalmának és a képzeletének, hogy az élete másképp alakulhatott volna. 2020-ban a New York-i Modern Művészetek Múzeumában rendezett "Marking Time: Art in the Age of Mass Incarceration" című kiállításon egy miniatűr lakókocsi-modellt ábrázoló alkotása szerepelt. Szabadulása után vásárolt és felújított egy kemping utánfutót.

Forrás: Yahoo News Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.