Lifestyle

Január havi egészség horoszkóp: A Kos számára az elfojtás idővel problémákat okozhat

A Skorpió energikusan lép az új évbe. Íme januári előrejelzésünk!

III.21. - IV.20.

Kos

Az elfojtott érzelmek, indulatok előbb-utóbb utat törnek maguknak és akkor már sokkal kevésbé lesznek irányíthatóak. Akár súlyosabb testi tüneteket is produkálhatnak. Az év első hónapjában szembesülhetsz azokkal a dolgokkal és helyzetekkel, amelyeket eddig a szőnyeg alá söpörtél. Egy kis önmagadra áldozott idő, belső figyelem és elmélyülés sokat segíthet neked - mielőtt még rosszabbra fordulna a helyzet. Ne sajnáld a magadra áldozott időt, talán itt lenne az ideje egy életmódváltásnak.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


IV.21. - V.20.

Bika

Fáradtabban kezdheted az új esztendőt, mint azt szeretnéd. Fáradtságod mögött némi súlygyarapodás állhat, ezért ideje, hogy mostantól odafigyelj a táplálkozásodra és a rendszeres testmozgásra! Itt az új esztendő, bátran jelölj ki új, elérhető célokat az egészségesebb napirendeddel kapcsolatban. Fontos, hogy apró lépésekben haladj, különben elveszítheted a motivációdat. Jót tenne neked, ha elmennél egy alapos orvosi kivizsgálásra, a kötelező szűrővizsgálatokat se vedd félvállról.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


V.21. - VI.21.

Ikrek

Kissé elkényelmesedtél az utóbbi időben, nehezen veszed rá magad a mozgásra, szívesebben töltöd az időd a tévé vagy az internet előtt. Ne csodálkozz, ha egyre feszültebbnek és kedvetlenebbnek érzed magad. Próbálj meg mindennap legalább napi fél óra sétát vagy könnyebb mozgást beiktatni a rutinodba - ezzel nemcsak testedet, de a lelkedet is feltöltheted energiával. Ha elhatározod magad, akkor tarts ki és ne hagyd abba, bármennyire is csábít ebben a hideg időben a fűtött lakás melege. Nem ártana, ha részt vennél egy általános fogászati szűrésen, mert ezzel megelőzhetnél egy váratlanul kialakuló kellemetlenséget.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


VI.22. - VII.22

Rák

A hónap első felében próbálj meg minél többet mozogni, az ünnepek alatti túlevéseket kompenzálni. A hónap második felében nagy az esély egy váratlanul kialakuló emésztési problémára. Mielőtt nagyon megijednél, gondolkodj el azon, hogy "mit nem vesz be a gyomrod", mi az, "amit nem tudsz megemészteni", amit képletesen és a valóságban sem tudsz feldolgozni. Ha nem sikerül ezt a problémát lelki szinten megoldani, akkor nagy eséllyel nem kerülheted el a fizikai szinten is megnyilvánuló tüneteket, amelyek nagyon kellemetlenek lehetnek.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


VII.23. - VIII.23.

Oroszlán

Az egészséged szempontjából problémamentesen kezdődik a 2022-es év, viszont a hónap utolsó hetében allergiára utaló tüneteid mutatkozhatnak. Mivel ezek váratlanul jelentkeznek, ezért érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy mitől vagy kitől szeretnél elhatárolódni. Életed mely területével nem tudsz megbirkózni? Ha nem halogatod ezt a problémát és nem vársz arra, hogy majd magától elmúlik, akkor nagyon sokat tehetsz magadért és a gyógyulásodért. Ehhez arra van szükség, hogy bátran szembenézz a lelki sebeiddel.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


VIII.24. - IX.23.

Szűz

Optimista, pozitív hangulatban lépsz be a 2022-es év első hónapjába. De ahhoz, hogy ez a lendület kitartson az egész hónap során, nem kerülheted el, hogy nagyobb figyelmet szentelj az egészséges életmódnak. Mivel általában egészségtudatosan éled mindennapjaidat, ezért nem a testedre kell nagyobb hangsúlyt fektetned, hanem a lelki egészségedre. Túl sokat aggodalmaskodsz, rágódsz a problémákon, időt kell szakítanod arra, hogy csendet teremts magad körül. Jót tenne neked a jóga, a meditáció, az öngondoskodás, mert ezeknek köszönhetően lelassulhatsz.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


IX.24. - X.23.

Mérleg

Jó formában talál téged az új év első hónapja, különösebb veszély nem fenyegeti az egészségedet. Ebben a hónapban attól sem kell tartanod, hogy bármit megterhelőnek éreznél, ám ettől függetlenül figyelj oda magadra. Tegyél meg mindent azért, hogy egészséges is maradj. Itt az ideje, hogy előtérbe helyezd saját igényeidet. Pihenj, lazíts, tedd azt, amihez kedved van. Jó hatással lehet rád a szeretteid közelsége, a velük töltött idő és a sok beszélgetés. Ennél nincs is jobb módszer a feszültség oldására, az idegesség levezetésére.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


X.24. - XI.22.

Skorpió

Energikusan lépsz be a 2022-es évbe, januárban nem kell komolyabb egészségügyi problémára számítanod. Ez korántsem azt jelenti, hogy nem kell foglalkoznod az egészségeddel. Ebben a hideg téli hónapban ideje feltöltened a vitamin raktáraidat, próbálj meg figyelni arra, hogy elegendő időt fordíts pihenésre és kikapcsolódásra. Ehhez azonban le kell számolnod a stresszel! Szenvedélyes, impulzív természeted hajlamosíthat arra, hogy túlvállald magad, ám a szervezeted egy idő után nem tud alkalmazkodni ehhez a megterheléshez.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


XI.23. - XII.21.

Nyilas

Ebben a hónapban az a legfontosabb, hogy lassíts a tempón, egyszerűen csak érezd jól magad a bőrödben és legyen meg a lelki békéd! Ha az elmúlt évben egészségügyi problémád adódott és nem sikerült idáig megtalálnod rá a megfelelő kezelést vagy gyógymódot, akkor ne add fel a reményt, mert most megtalálhatod rá a legjobb megoldást. Tanulj meg bízni a saját erődben, mert ez az időszak arra fog megtanítani, hogy küzdj magadért és a testi-lelki egészségedért. Optimista, lelkes személyiségednek ez menni fog, mint a karikacsapás.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


XII.22. - I.20.

Bak

Ha a januárban megúszod mindenféle betegség nélkül, akkor joggal érezheted magad szerencsésnek. Nagy esély mutatkozik arra, hogy a félelmeid irányítsanak ebben az időszakban, emiatt görcsösen ragaszkodsz az elképzeléseidhez. A jegyedben haladó Plútó nem tűri a merevséget, mindent elsöpör, ami az útjába kerül. Ha nem vagy képes engedni a szorításból és nem válsz rugalmasabbá, akkor sajnos törésekre számíthatsz. Legyél bölcsebb és alázatosabb, gondolkodj és köss kompromisszumokat, ahol szükséges! Hidd el, ez meg fog látszani az erőnléteden.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


I.21. - II.20.

Vízöntő

Januárban sokkal fegyelmezettebb leszel a szokottnál és a lustálkodás helyett odafigyelsz magadra. Ezt nagyon jól teszed, az év végi lazítás és a karácsonyi ünnepek után nagyon nagy szükséged van rá. Ebben a téli hónapban érdemes lenne odafigyelned a testmozgásra és talán meg kéne látogatnod egy edzőtermet, mert ott sokkal hatékonyabban tudsz dolgozni a testeden. Az étkezés terén is tarts mértéket - az ünnepek nem tettek jót a vonalaidnak. Hasznos lehet számodra egy néhány napos léböjt kúra, sok zöldséggel és gyümölccsel.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!


II.21. - III.20.

Halak

Januárban kiegyensúlyozott leszel - ha új edzésformát keresel éppen, akkor sikerül a leghatékonyabbat megtalálnod. Az étkezés terén is próbálj ki új dolgokat, így például a nyers vagy vegán táplálkozást, esetleg a mediterrán konyha zöldségben és rostban gazdag receptjeit. Figyelj oda, hogy elég időt tartózkodj a friss levegőn, sétálj nagyokat, a lelkedet szinte feltölti a természet közelsége. Ha éppen a külső megjelenéseden is szeretnél javítani, bátran vegyél igénybe szépészeti kezeléseket, ez szintén gyógyszer lehet megfáradt lelkednek.

Magányos vagy? Próbáld ki a Femrandi.hu-t!

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Hogy mi minden lapulhat egy női táskában, arról órákon át lehetne anekdotázni, egy friss történet azonban minden korábbi képzeletet felülmúl.
Lifestyle
Hogy is van a mondás? Egy fecske nem csinál nyarat – de az első farsangi jelmezt kereső poszt képes lavinát elindítani az online szülői csoportokban. Például az egyik Wednesday-jelmezt kereső poszt...
Lifestyle
Majdnem megállt az 59 éves nő szíve, amikor a Facebook-on belefutott egy étterem reklámvideójába. A felvételen a kilenc éve elhunyt férje ült egy asztalnál.