Izgalmas ízek a 7. Magyar Ízek Vásárán
2014 tavaszán a tejtermékek és sajtkészítmények széles skáláját kóstolhatják végig a látogatók a 7. Magyar Ízek Vásárán. Az ínyenc sajtimádók többek között olyan különlegességeket próbálhatnak ki, mint az édesköménnyel fűszerezett erdeigyümölcsös camambert fagylalt, a kecskesajtos bonbon, a tufahegyben érlelt csemege sajt, vagy a kapros zsendice.
Magyar élelmiszerek népszerűsítése
Mint minden eddigi rendezvénynek, a mostani Vásárnak is az a célja, hogy népszerűsítse a tradicionális magyar élelmiszereket. Idén a legkiválóbb minőségű magyar tejtermékekre és sajtkészítményekre esett a választás, éppen ezért 30 sajtmester és további 120 kiállító várja az érdeklődőket a Millenárisra.
Az itthoni tej- és tejtermékfogyasztás nemcsak a javasolt egészséges szinttől marad el, hanem gyakorlatilag az utóbbi időszakban az 1960-as években mért szinten stagnál - emelte ki Pap Krisztián a Vásár főszervezője.
A tej- és tejtermékek fogyasztása azonban nemcsak a gazdaságnak fontos, hanem kiemelkedő szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott táplálkozásban is. Bizonyítottan jótékony, kedvező élettani hatásuk van, a minőségi tej, sajt és egyéb tejtermékek pedig kálciumban és D-vitaminban gazdag élelmiszerek.
A vásár szervezői idén a kóstolókon túl érdekes programokkal is készülnek a látogatók számára, így megismerkedhetnek például az igazi túrórudi készítésével, a vajköpülés fortélyaival, valamint részt vehetnek egy igazi sajtmustrán is.