Csak kreatívan! - 5 szuper beltéri iskolai program őszre

Az ősszel együtt megérkezett a változékony időjárás is, így gyerkőceink egyre több időt töltenek a tanteremben. Szerencsére azonban az izgalmas programokról a négy fal között sem kell lemondanunk, mutatunk is néhány ötletet! (x)

A Tchibo Family kutatása szerint a diákok a tanévben leginkább a közösen megszerzett élményeket várják, így érdemes kihasználni a szabad foglalkozásokat és a délutáni napköziket néhány szuper közösségi program megtartására. Íme a mi öt kedvencünk!

1. Tökfaragás

Saját töklámpást készíteni mindenkinek hatalmas élmény. A tökfaragás persze veszélyes üzem, de szerencsére van megoldás! Osszuk meg a munkafolyamatokat: álmodják meg a kicsik a töklámpás arcát egy-egy alkoholos filc segítségével, és hagyjuk, hogy egy kanállal ők vájják ki a tökök belsejét. A felnőttek ezután nyugodtan végezhetik a folyamat „rizikósabb” részét, így a tökfaragás valódi közösségi élmény lesz.

2. Rendezzünk mozidélutánt!

Használjuk ki a tanterem felszereltségét: ha az iskola rendelkezik vetítővászonnal és projektorral, rendezzünk be egy házimozit! Készítsünk közösen néhány kancsó limonádét, pattogtassunk kukoricát és válasszuk ki az osztály kedvenc mesefilmjét - ezt biztosan mindenki imádni fogja!

3. Bábszínház

A különböző kreatív szerepjátékoknak nemcsak készségfejlesztő hatásuk van, de segítik a gyerekek együttműködését és javítják a tanulás hatékonyságát is. Feszítsünk ki egy nagy lepedőt vagy függönyt az osztályterembe, és rendezzünk saját bábszínházat! Minden részfeladatnak legyen saját felelőse, így a végeredmény igazi csapatmunka lesz!

4. Dekoráljunk!

Színes falevelek, szebbnél szebb árnyalatok és Halloween: itt az ideje, hogy megújuljon az osztályterem! Ha esős a délután, varázsoljuk őszi hangulatúvá a környezetet néhány nagyon egyszerű dekorációval, vagy teremtsünk Halloween-i hangulatot pókhálókkal, boszorkányokkal és töklámpásokkal!

5. Könyvklub

Ha megfelelő könyv kerül a kezükbe, a kicsik imádnak olvasni: a kötelező olvasmányok mellett mutassunk nekik olyan köteteket, melyekkel könnyedén azonosulhatnak. Az olvasmányélmények megosztásához tökéletes helyszín az iskolai könyvtár, ahol akár minden héten új könyvet elemezhetnek ki a kisebb és nagyobb diákok. Ideális program a hűvös, őszi időre!

A Tchibo Family idén is segít élményekhez jutni!

Bármelyik programot is válaszd, a Tchibo Family segít abban, hogy ne az anyagiakon múljanak a valódi élmények. Vásárolj bármilyen Tchibo Family kávét és vegyél részt a „Töltsd fel az osztályperselyt!” nyereményjátékban november 13-ig! A legtöbb blokkot gyűjtő 25 iskolai osztály mellett 25 további osztály részesül a 200.000 forintos nyereményben. Részletek az osztalypersely.tchibofamily.hu weboldalon!

Fotók: unsplash.com; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!