Mit adhat nekünk az irigység? Felismeréseket, hogy mire van szükségünk

Mindannyian irigyek vagyunk, akár bevalljuk, akár nem. Az irigység tönkreteheti az életünket, ugyanakkor ha kicsit elemezzük az érzést, rájöhetünk, mi is hiányzik az életünkből. És tehetünk is érte. Szakértőnk, Kováts Krisztina asztrológus cikkét olvashatjátok.

Hol akad el a boldogságunk? Az irigységben

Reggel korán felkelünk, megyünk dolgozni, késő este érünk haza. Mások később kelnek, kényelmesebben élik életüket – s jön egy rossz érzés, amit irigységnek hívunk. Nagyon szeretnénk egy kisbabát, de valamiért nem siet felénk. Barátainknál talán már a sokadik is útban van – s újra az érzés, az irigység érzése. Mások nagyobb házban laknak, sokfelé utaznak, divatosabb ruhákban járnak, könnyebben élnek, csak nekünk jut a kisebb, a silányabb, az egyszerűbb – s irigykedünk.

Miért tesz az irigység érzése boldogtalanná? Mi is az irigység tulajdonképpen?

A figyelem – energia. Ahova fordítjuk, ott megjelenik. Mikor irigykedünk – figyelmünket másnak adjuk. Szomszédunknak, barátunknak, akire gondolunk - jobban lesz. Nem a saját dolgunkkal foglalkozunk, s így mi magunk nem is tudunk épülni, szépülni! Elvész a pillanat csodája, mely reggel munkába menet megláthatná a napfelkeltét, egy álmosan nyújtózó cicát a pad alatt, meghallhatná a madarak hajnalt köszöntő csivitelését – az irigység ezeket mind eltakarja.

Mondjuk azt, hogy „nem is vagyunk irigyek!”, mikor igen? Nem! Ne csapjuk be magunkat! Ha valaminek a „kezét” nem fogjuk meg, azt el sem tudjuk engedni! Ha szőnyeg alá söpörjük az érzést, előbb-utóbb ki fog buggyanni, hozva a maga „porfelhőjét”, s aztán fuldokolhatunk!

De mire is irigykedünk?

A reggeli alvásra, ami mögött meglehet, hogy éjszakázás vagy munkanélküliség van? A kisbabára, aki miatt a szülőknek mindenről le kell mondaniuk, mert nem tudják megoldani a rá való vigyázást? A nagyobb házra, melynek a takarítása, fűtése horribilis összeg, s aminek megteremtése éjt nappallá tevő munkával jár? Avagy az utazásokra, ahol a kényelmetlenségek mellett még annak előteremtése is sokba kerül?

Lehet, hogy akire irigykedünk, nem is boldogabb? A világmindenség egyensúlyra törekszik. A bevételnek és kiadásnak egyensúlyban kell lenni, ahogy a belélegzésnek, kilélegzésnek is. Szorgalmas munkánk eredménye a házunk, utazásaink, szép ruháink, stb. Sokat dolgozunk - nagy házunk lesz, messzi utazhatunk, a legdivatosabb ruhákat vehetjük meg. Akarunk-e sokat dolgozni mindezért vagy inkább megelégszünk egy kisebb házzal, egy környékünkön levő kirándulással, örökölt ruhával?

A döntést mi hozzuk, akár ezt, akár azt válasszuk! Az árát mindennek meg kell fizetni, épp annyit, amennyibe kerül!

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Spectrum Health Bea

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!