Rendhagyó díjátadón derült ki, mely innovatív ötletek valósulhatnak meg hazánkban

Virtuális díjátadón derült fény a Richter Anna díjazottakra, akik most nekiállhatnak filmeket készíteni, fotókiállítást rendezni, végtelenített sétálópályát építeni, országos roadshow-t szervezni. (x)

Bővelkednek ötletekben

A május 4-i héten minden nap egy díj került átadásra, a zsűritagok videóüzenetekben gratuláltak a győzteseknek, és kifejezték hálájukat a most is értünk, szeretteinkért erőfeszítéseket tevő pedagógusoknak, egészségügyben, gyógyszerészetben dolgozóknak.

A méltán népszerű díj második évadja is bebizonyította, hogy bővelkednek ötletekben, jobbító szándékban és tettvágyban az egészségügyben,az oktatásban és a gyógyszerészetben dolgozók. A hiánypótló kezdeményezés az e területeken dolgozó nők és csapataik kreatív, újszerű ötleteinek megvalósítását tűzte ki célul, melyek jobbá teszik e hivatást gyakorlók, páciensek, diákok életét.

Elkezdhetik a megvalósítást

A Richter Gedeon Nyrt. összesen 20 millió forinttal támogatja az öt nyertes csapatot, mely összeget a díjazottak a pályázataikban kidolgozott innovatív projektek megvalósítására fordítanak. A Richter Anna Díj öttagú zsűrije kategóriánként egy nyertest hirdetett ki, a közönségdíjról pedig a közel húszezer szavazó döntött. A díjnak köszönhetően az elkövetkező félévben végtelenített futópálya épül Kecskeméten, a művészet eszköze hoz közelebb a császármetszés természetéhez, megismerhetjük egy stroke-beteg érzéseit egy lenyűgöző film segítségével, és a klinikai gyógyszerészet is fókuszba kerül izgalmas, kreatív módon. A fenntarthatóságról és fogyasztásmérséklésről szóló filmes projektnek pedig soha nem volt ekkora aktualitása, mint a jelenlegi helyzetben.

Innovatív és rendhagyó virtuális díjátadó

A Richter felelősségteljes vállalatként a rendkívüli helyzetre való tekintettel a márciusi díjátadó gálát elhalasztotta, majd az aktuális körülményekhez alkalmazkodva a május 4-i héten virtuális díjátadót hirdetett a díj Facebook oldalán. Beke Zsuzsa, a vállalat kommunikációs vezetője beharangozó videójában elmondta, hogy elsősorban a hónapok óta nagy energiákkal dolgozó döntős csapatok és a programot figyelemmel kísérő, a csapatokat szavazatokkal támogató közönség miatt döntöttek úgy, hogy ne kelljen hosszasan várni arra, hogy megtudjuk az eredményt.

„Úgy érezzük, ezekben az időkben még inkább fontos, hogy a figyelem és az elismerés fókuszába kerüljenek az orvosok, egészségügyi dolgozók, pedagógusok és gyógyszerészek, akik most vállukon viszik a világot, gyógyítják a betegeket, oktatják gyerekeinket, és próbálnak megoldás találni erre az ismeretlen kihívásra. Tudjuk, hogy ez az időszak most nem az ünneplésé, mindannyian egy közös célért küzdünk, de hiszem, hogy helye van annak, hogy a Richter Anna Díj virtuális átadásával sokak életébe egy kis örömet vigyünk, és kifejezzük hálánkat az összes szakember előtt, akik most is értünk dolgoznak” – mondta Beke Zsuzsa.

A következő oldalon mutatjuk a nyerteseket!

Oldalak

  • 1
  • 2