Innen tudhatod, hogy a macskád szeret téged - 10 megható mozdulat, ami félreérthetetlenül jelzi az érzéseit

Azt már leírtuk, hogyan fejezik ki a kutyák a szeretetüket, de mi a helyzet a sokkal makacsabb, önzőbb és függetlenebb cicákkal? Ők vajon valamilyen úton-módon megmutatják, hogy imádják a gazdit? Igen! Olvass tovább, és tudd meg, hogyan!

1. Dagaszt

A PetMD elnevezésű honlap szerint, ha a cica összegömbölyödve elterül rajtad, és dagasztani kezdd, miközben simogatod, az azt jelenti, hogy viszonozza a figyelmed, és biztosít róla, hogy rajong érted. Sajnos azonban ez gyakran fájdalmas is lehet, hiszen minél jobban élvezi a helyzetet, annál erősebben vájja a karmait a testedbe.

2. „Ajándékokat” visz neked

Amy Shojai, az állatok viselkedésének szakértője azt állítja, a cicák az „ajándékozás” révén is ki tudják fejezni a szeretetüket. Bár nem olyan meglepetésekkel készülnek neked, mint mondjuk a szeretteid karácsonyra, a gesztus több, mint megható. „Mivel vérbeli vadászok, rendszeresen ejtenek el kisebb állatokat, amiket gyakran odavisznek a gazdihoz, csakúgy, mint a különböző játékokat, gombolyagokat. Ha nem szeretne, akkor nem foglalkozna veled.” – mondta a szakértő.

3. Az arcodhoz dörgöli a fejét

A Wikipédián olvasható, hogy a macskáknál az orrok összeérintése vagy egymáshoz való közelítése egy barátságos üdvözlő gesztus, amit gyakran követ az arcélek vagy a fejtető, esetleg a testek oldalsó részének egymáshoz dörzsölése – ez ugyanis a szeretet és a ragaszkodás jele. Ha téged is szeret a cicád, akkor bizony a te arcodhoz is odadörgölőzik. Ráadásul, mivel az állat fejének oldalsó részén illatmirigyek találhatók, ez a gesztus egyben illatcserével is jár, ami a megjelölés szerepét tölti be. A cicád ezzel fogad be a családba.

4. A lábadhoz dörgölőzik

A macska nem csak az arcodhoz dörgölheti a fejét, hanem a lábadhoz is, az egész testét. Ez ugyanúgy a szeretet és a ragaszkodás jele, illetve természetesen utalhat arra is, hogy a cica enni szeretne – ilyenkor némi nyávogással is megtoldja a gesztust.

Gifek: giphy.com

Oldalak