Lifestyle

Indulhat a lelki megtisztulás! Ezzel a 7 mantrával kiegyensúlyozhatod a csakráidat

A szanszkrit eredetű „csakra” szó azt jelenti: kerék. A keleti hagyományok szerint minden embernek 7 ilyen létfontosságú kereke van, amik elősegítik a tiszta életerő, energia felszívódását. Mivel ilyen fontos szerepet töltenek be, kiegyensúlyozott működésük elengedhetetlen. Ajánlunk nektek 7 mantrát - minden keréknek egyet-egyet - egyfajta pozitív ön-hipnózisként: ha minden nap elmondod őket, garantáltan újjászületik a lelked!

A 7 csakra elhelyezkedése

1. Gyökér-csakra

Mantra: „Erős vagy, stabil és békés!”

Képzeld el, hogy egy vörös színű gömb hatol be a gerincedbe, ahogy ezt a mantrát mondod, és energiával tölti fel a testedet. Próbálj kapcsolatot teremteni közben a földdel: ezt megteheted akkor, ha állsz, ha fekszel, de akkor is, ha csak simán sétálsz.

2. Szakrális-csakra

Mantra: „A kreativitás keresztül áramlik a testemen.”

Most a kreativitás központjára, a hasüregi részre kell koncentrálnod, és arra, ahogy egy narancssárga gömb szinte lángra lobbantja. Akár elhiszed, hogy van alkotói tehetséged, akár nem, teljes lelkeddel és elméddel nyiss a kreativitás felé. Ha sikerül ezt tudatosítanod magadban, az életed számtalan területén megkönnyíted a dolgodat.

3. Napfonat-csakra

Mantra: „Sokszor az a legjobb döntés, ha elengedjük a dolgokat.”

Az erő központja a köldöknél helyezkedik el. Ha nincs kiegyensúlyozott állapotban, akkor észreveszed, hogy valami olyanban vagy benne (kapcsolatban, munkahelyen), ami nem előrefele visz, hanem csak visszatart. Ez a mantra emlékeztet arra, hogy néha jobb elengedni a dolgokat. Koncentrálj arra, ami fogva tart téged, és hagyj elmenni mindent, ami hozzá kötődik. Történeteket, gondolatokat, érzéseket, emlékeket. Lélegezz mélyeket, és érezd, ahogy felszabadulsz a teher súlya alól.

Fotó: leoleeh.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!