Indulhat a lelki megtisztulás! Ezzel a 7 mantrával kiegyensúlyozhatod a csakráidat

A szanszkrit eredetű „csakra” szó azt jelenti: kerék. A keleti hagyományok szerint minden embernek 7 ilyen létfontosságú kereke van, amik elősegítik a tiszta életerő, energia felszívódását. Mivel ilyen fontos szerepet töltenek be, kiegyensúlyozott működésük elengedhetetlen. Ajánlunk nektek 7 mantrát - minden keréknek egyet-egyet - egyfajta pozitív ön-hipnózisként: ha minden nap elmondod őket, garantáltan újjászületik a lelked!

A 7 csakra elhelyezkedése

1. Gyökér-csakra

Mantra: „Erős vagy, stabil és békés!”

Képzeld el, hogy egy vörös színű gömb hatol be a gerincedbe, ahogy ezt a mantrát mondod, és energiával tölti fel a testedet. Próbálj kapcsolatot teremteni közben a földdel: ezt megteheted akkor, ha állsz, ha fekszel, de akkor is, ha csak simán sétálsz.

2. Szakrális-csakra

Mantra: „A kreativitás keresztül áramlik a testemen.”

Most a kreativitás központjára, a hasüregi részre kell koncentrálnod, és arra, ahogy egy narancssárga gömb szinte lángra lobbantja. Akár elhiszed, hogy van alkotói tehetséged, akár nem, teljes lelkeddel és elméddel nyiss a kreativitás felé. Ha sikerül ezt tudatosítanod magadban, az életed számtalan területén megkönnyíted a dolgodat.

3. Napfonat-csakra

Mantra: „Sokszor az a legjobb döntés, ha elengedjük a dolgokat.”

Az erő központja a köldöknél helyezkedik el. Ha nincs kiegyensúlyozott állapotban, akkor észreveszed, hogy valami olyanban vagy benne (kapcsolatban, munkahelyen), ami nem előrefele visz, hanem csak visszatart. Ez a mantra emlékeztet arra, hogy néha jobb elengedni a dolgokat. Koncentrálj arra, ami fogva tart téged, és hagyj elmenni mindent, ami hozzá kötődik. Történeteket, gondolatokat, érzéseket, emlékeket. Lélegezz mélyeket, és érezd, ahogy felszabadulsz a teher súlya alól.

Fotó: leoleeh.com

Oldalak