Így lesz kellemes illatú a lakásod - 3 tipp, amivel nem lőhetsz mellé

Termékajánlónkban segítünk kiválasztani, mi illik legjobban az otthonodhoz és a hangulatodhoz.

Az illatok ereje

Kevesen tudják, de a szaglás a legösszetettebb érzékelési mód, vagyis sokkal hamarabb hat ránk az, amit az orrunkon keresztül érzünk, mint az, amit a nyelvünkkel ízlelünk meg, esetleg a szemünkkel látunk. Éppen ezért van olyan nagy jelentősége az otthonunkban uralkodó illatoknak, annak, hogy milyen aromák ölelésében töltjük estéinket, hétvégéinket. Termékajánlónkban 3 olyan illatot mutatunk be, amik más és más módon, de pozitív hatással lehetnek ránk, és remek érzéssel tölthetnek el minden egyes nap.

1. Hangolódás az ünnepekre

Bár még több mint egy hét van hátra karácsonyig, a világ már ünnepel. Ajándékok után rohangálunk, vásárról vásárra sétálunk, feldíszítjük a lakást, megtervezzük, milyen menüvel kényeztetjük az asztalunknál összegyűlt rokonokat. A készülődést azonban nem csupán az egyre nagyobb helyet foglaló, tömött ajándékzacskók, az újságokból kivágott receptek és a dekorációk teszik meghitté, hanem egy jól megválasztott illat is. Az Air Wick Wax Melts gazdag, szétáradó aromájával akár 60 órányi kellemes érzetet biztosít: ahogy a viasz lassan párologva megolvad, úgy telik meg a szoba a forralt bor vagy a nagymama sütijét idéző bukéval.

2. Amikor túl sok a stressz

Mai rohanó világunkban egyre stresszesebbek vagyunk, így nem csoda, ha a munkaidő végére ideggombócokká alakulunk, és úgy érezzük, bármikor felrobbanhatunk a dühtől. Az idegességet sokan, sokféleképpen vezetik le: van, aki kisportolja magából, más süt-főz, de olyan is akad, aki a bulizásra esküszik. Bár mindegyik módszer hatásos lehet, az említetteknél jóval legegyszerűbb praktika egy nyugtató illat belélegzése, ami azonnal enyhíti megtépázott idegeink fájdalmát, ráadásul a maximális hatás érdekében még csak el sem kell mennünk otthonról. Az Adrienne Feller – Natural Home térparfümöket elég leemelni a polcról, a levegőbe permetezni és máris harmonikus lélekállapotba kerülhetünk. Stresszoldásra az Orient Wood lehet a legjobb választás: a tömjén, a cédrus és az oud szétáradó illata átöleli, melegséggel és a biztonság érzetével tölti meg a teret.

3. A külső megfog, a belső megtart

A külső megfog, a belső megtart - szól a népszerű mondás, amely, bár kissé közhelyes, igazságtartalmát nem lehet megkérdőjelezni. Az emberek nemcsak a párválasztás esetén fogékonyak a szépségre, hanem akkor is, ha az otthonukat dekorálják. Egy mutatós dísztárgyat sokkal szívesebben helyeznek el a polcra, mint valamit, ami semmit sem ad hozzá a lakás esztétikai értékéhez. Ezért fontos, hogy még egy olyan praktikus célokat szolgáló dolog, mint például az illatosító is kellően lenyűgöző legyen. Ha igazán dizájnos darabot keresünk, a Kika White/Gold Diffuzerével nem lőhetünk mellé! A kecses, apró üvegcsében elhelyezett pálcikák megszívják magukat illatos folyadékkal, majd lassan, de biztosan szétárasztják az aromát a levegőben. Jó ránézni, jó érezni.

December beköszöntével már ezerrel készülünk az ünnepekre, amivel együtt jár például a lakásdekorálás is. Segítünk megtalálni a legszebb darabokat!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!