Lifestyle

Még a szülőknek is nehéz vele lépést tartani! Tippek Ikrek jegyű gyermek neveléséhez

Minden kisgyerek egyedi és megismételhetetlen tulajdonságokkal jön a világra. Ha spirituálisan tudatos úton járunk és követjük a zodiákus kör jegyeit akkor észrevehetjük, hogy az évszakok és az őket jellemző elemek mennyire szépen visszaköszönnek gyermekünk személyiségében.

A május végén, pontosabban május 21-től június 20-ig tartó időszak alatt születtek a Levegő elem legerőteljesebb képviselői. Egyszerre működtetik a levegős összetevőket egyfajta kiáradó, ugyanakkor labilis személyiségjegyekkel. Mindezt úgy, hogy a tavasz lezárói, a nyár előhírnökei, uralkodó bolygójuk a Merkúr égisze alatt.

Kiss Dominika - asztrológus

Kiss Dominika asztrológus - Femcafe Kiss Dominika vagyok, a Femcafe Horoszkóp rovatának szerzője. Gyerekkorom óta érdekelnek az emberi lélek rejtelmei és a spiritualitás, így asztrológusként azon fáradozom, hogy minél több embernek segítsek megismerni önmagát. Kedvenc témáim az egészségügyi, párkapcsolati és gyermekhoroszkóp, illetve tanácsadóként egyéni asztrológiai elemzések elkészítésével is foglalkozom.

Az Ikrek (05.21-06.20.) gyermek jellemzői

Nincs kíváncsibb jegy az Ikreknél. Pláne, egy Ikrek gyermeknél! Már babakorában kiapadhatatlan kíváncsisággal szemléli a világot, a jegyek közül talán ő tanul meg leghamarabb beszélni. Levegős mentalitása miatt a kommunikáció, közvetítés és a tanulás lesz kiemelt helyen élete során. Nagyon izgága gyermek, folyamatosan jön – megy és szinte megállás nélkül beszél. Cserfessége és közvetlen természete kiegészül később ragyogó humorral, ezért társasága akár felnőttek számára is szórakoztató lehet. Megjelenésében is egy klasszikus, éteri alkat: fürge, hajlékony, élénken gesztikulál, tekintete érdeklődő. Olyan gyerek, aki nagyon könnyen teremt kapcsolatot másokkal, nem esik nehezére mesélni. Igénye van arra, hogy beszámoljon mindenről, amit látott vagy hallott. Tudásvágya nagy, de felületes. Általánosságban elmondható, hogy minden érdekli, de nem szeret egy témában sem mélyebben elmerülni. Sokszor észrevehetjük, hogy kapkod, túlpörög, szinte képtelen megállni. Izgágaságával és beszédkényszerével előfordulhat, hogy zavarja a tanórát. Észjárása viszont élénk, hamar felfogja és megérti a tananyagot. Hadarhat, abból kifolyólag, hogy gondolatai szélsebesen cikáznak a fejében, melyeket szavakkal képtelen utolérni. Képes az összefüggéseket hamar átlátni, de nyughatatlansága miatt úgy tűnhet semmi nem köti tartósan. Mozgásigényét a sportban remekül le tudja vezetni. Már gyerekként közösségi ember, akinek jó választás lehet bármiféle csapatsport. Légies alkata miatt a gimnasztikában és az atlétikában is sikeres lehet. Valószínűleg sok sportágba belekóstol, szereti kipróbálni magát mindenben egy kicsit. Nehezen találja fel magát, ezért nem szereti ha hosszú időre egyedül hagyják. Szeret új helyeket felfedezni, ezért egy Ikrek gyermekkel nyugodtan nekivághatunk hosszabb utazásnak is, le fogja nyűgözni a világ sokszínűsége. Az utazáson és a kommunikáción kívül, élénk érdeklődést mutathat a kereskedelmi és pénzügyi területek iránt. Kitűnő beszédkészsége miatt üzletkötő vagy bankár is válhat belőle. Nagyon jól fejezi ki magát írásban is, ezért az újságírásói, riporter vagy tudósító karrierben sikeres lehet. Akár hobbi vagy pályaválasztás előtt állunk Ikrek gyermekünkkel, jó, ha olyan területet keresünk, ahol folyamatosan mozgásban lehet, információkat közvetíthet és új ingerek érik.

Az Ikrek gyermek egészsége

Az Ikrek jegyhez a légzőszerveket, valamint a beszéd és mozgásszerveket kapcsoljuk. Rendellenességeik már gyerekkorban megmutatkozhatnak. Adódhat beszédzavar vagy tanulási rendellenesség is a kisebbeknél. Levegős jegyként a légzőgyakorlatok, levegő elemű meditációk nem csak lecsendesítik az elméjét, hanem koncentrációra is ösztönzik. A légutak megbetegedése is gyakori lehet az Ikrek gyermekeknél, erre kiváló gyógyhatása van a borsmentának, hársfának és lándzsás útifűnek. Jótékony hatású, ha naponta többször szellőztetünk a szobájukban. Folyamatosan keresi az ingereket, előfordulhat, hogy több könyvet olvas egyszerre, mindig szól valami a környezetében, az online világban folyamatosan jelen van. Ez jó, de az elméje elfáradásához és mentális kimerüléshez vezethet. Az Ikrek gyermeket meg kell tanítani, hogyan csendesüljön le és irányítsa saját maga az energiáit. Ezt elérhetjük relaxációval vagy olyan tevékenységgel, ahol szükség van koncentrációra. Elengedhetetlen számukra, hogy esténként mesét olvassanak nekik. Élénk képzelőerejük miatt a meséknek varázslatos hatása van rájuk, megnyugtatják őket és fejlesztik a szókincsüket. Tűz elemű társaikkal (Kos, Oroszlán, Nyilas) kiegészítik egymást, hiszen a Tűz energia inspirációt és lendületet ad számukra.

Az Ikrek gyermek érdeklődése

Az Ikrek gyermeknek legjobb, ha szabad mozgásteret biztosítunk. Kíváncsisága mindig hajtani fogja, a felfedezés öröme sokáig megmarad benne. Nyugodtan tervezhetünk velük spontán, kalandos programokat, imádni fogják minden percét! Kicsiként számukra az élet egy nagy és izgalmas játszótér, a mi dolgunk az, hogy válaszoljunk kifogyhatatlan kérdéseikre. Igénye lesz arra, hogy meghallgassák és figyeljenek rá. Mindig lesznek érdekes elméletei, de az érzelmeiről (intellektuális típusa miatt) nem szívesen beszél. Viszont aki az Ikrek gyermek bizalmába férkőzik, az számíthat arra, hogy megoszt vele mindent. Már kicsi korukban sem szeretik az unalmat, az egyedüllétet vagy az elmélyülést. Ugyanígy a mélyebb érzelmek is ijedtséget kelthetnek bennük. Ha eleget beszélgetünk velük arról, hogy egyes helyzetekben hogyan érezték magukat, akkor később ezeket az érzéseket felismerik és a helyén tudják kezelni őket. De még ezután is gondjai lehetnek az intimitással élete során, hiszen mindent intellektualizál. Meg kell tanulnia engedni a mélyebb érzelmeknek, valamint vállalni a felelősséget a döntéseiért. Jó, ha megtanul egyedül lenni, hiszen ebben rejlik a legnagyobb erő.

Az Ikrek gyermekek emlékeztetnek bennünket arra, hogy mennyire csodálatos dolog kíváncsian tekinteni a világra, s nem félni a kérdésektől, hanem bátran feltenni azokat. Ha gyermekünk kezét fogva indulunk el mi is felfedezőtúrára, akkor sok örök életre szóló élményben lehet részünk.

A Bika jegy (04. 20. – 05.20.) az első Föld elemű jegy a zodiákus körben. Habár ő is a Tavasz, az újjászületés évszakának szülötte, merőben más tulajdonságokat mutat, mint elődje a Kos. Ha Bika jegyű a gyermekünk, akkor az alábbi gondolatokat és tanácsokat érdemes megfogadnunk.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Lifestyle
Nem tudsz és nem is szeretnél lemondani a kedvenc gyorséttermi sült burgonyádról, de tudod, hogy ideje egészségesebb verzióra váltanod? Akkor van egy szuper tippünk számodra!
Lifestyle
Pénzügyi útmutatásra, tanácsra lenne szükséged, de nem tudod kihez fordulj? Az alábbi három csillagjegy tökéletes választás lehet, ők ugyanis kiemelkedően jól bánnak a pénzzel.
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár és a napsütéses időszak, sokan örömmel vonulnak ki a szabadba, hogy élvezzék a napfényt és a meleget, azonban gyakran nem fordítanak kellő figyelmet a megfelelő fényvédelemre,...