Csapvizet iszol palackozott helyett? Így tudhatod meg, hogy valóban iható-e csapvíz az otthonodban

Bár lehet, hogy hivatalosan a csapvíz iható, mégis van néhány tényező, ami hatalmas kockázatot jelenthet az egészségünkre. Íme!

Igyuk vagy ne?

Bár hazánkban kiválónak mondható a víz minősége, mégsem lehetünk mindig 100 százalékosan biztosak abban, hogy a csapvíz alkalmas az ivásra. Ezt több tényező is befolyásolhatja, példának okáért a vízvezetékek minősége és állapota, de az is előfordulhat, hogy egyik napról a másikra egyszerűen megváltozik a színe, vagy a szaga. Van négy egyszerű módszer, amivel pillanatok alatt kiszűrhetjük a problémát. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

Az első és legfontosabb a víz színe. Hagyd a csapot néhány percig folyni, majd töltsd egy áttetsző pohárba a vizet. Ha homályos, esetleg sárga, barna, narancssárga, akkor bizony ez a csövek rozsásodását jelzi, amely a víz szennyeződéséhez vezethet.
Kattints a további képekért!

Még a legokosabbak is idejekorán adják fel.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Lifestyle
A Vízöntő régi vágya végre megvalósulhat! Íme februári előrejelzésünk!
Sztárok
Annie Wersching amerikai színésznőt 2020-ban diagnosztizálták rákkal, betegségét azonban gondosan titkolta a nyilvánosság előtt. Három fiúgyermeke és férje gyászolja a tragikusan fiatalon elhunyt...
Lifestyle
A hazugság pillanatában vannak olyan apró, mimikai jelek, melyeket ha tudatosan figyelsz, azonnal láthatod, hogy az adott illető igazat mond neked vagy sem.