Így festenénk, ha más bolygókra születtünk volna - Képek

Eljátszottál már azzal a gondolattal, hogy vajon hogyan festenénk, ha más bolygókra születtünk volna? Nyilván alkalmazkodnánk az adott klímához és környezeti viszonyokhoz, ám nem éppen így néznénk ki, ahogyan ma. Most néhény illusztrátor ezt vicces képeken szemléltette. Te melyiket választanád? Íme!

Alkalmazkodnánk

Stephen Hawking professzor egyszer azt mondta, hogy mindössze 100 év és az ember gyarmatosítja a világűrt is, ami szükségszerű, hiszen Földünket lassan teljesen "hasznavehetetlenné" tesszük, erőforrásait pedig kiszipolyozzuk. Tehát, ha az emberi faj szeretne még sokáig fennmaradni, akkor meg kell hódítania néhány bolygót is, ez óhatatlan. Ehhez ma már egyre közelebb kerülünk és vélhetően a Mars lesz az első ideális "űrgyarmatunk". Az egyetlen bökkenő, hogy az emberi faj a Földre "specializálódott", vagyis fizikailag nem az űrbéli körülményekhez alkalmazkodtunk, így nehezen elképzelhető, hogy a Marson sétálgassunk, vagy éppen a Vénusz óceánjaiban úszkáljunk. Néhány kreatív illusztrátor most megálmodta a tudomány segítségével, hogy hogyan is festenénk, ha más bolygókra születtünk volna. Íme!

MARS

A Mars gravitációja alacsonyabb, mint a Földé, ráadásul távolabb is van a Naptól, így kevesebb fényt kapnánk. A vörös bolygó vékony atmoszférája miatt nincs védelmező mágneses tere, ezért a kozmikus sugárzás is jóval magasabb. Az erős szél gyakran kavar porviharokat, amelyek akár hónapokig is eltarthatnak.

Ha ide születtünk volna:

  • robosztus, magas megjelenésünk lenne kompenzálva ezzel az alacsonyabb gravitációt
  • nagyobb szemeink lennének, hogy "érezzük" a távoli napsütést
  • a kozmikus sugárzás elleni védelem érdekében a testünknek át kellene állítania pigmentációját a melaninról a karotinoidokra, vagyis narancssárgák lennénk

JUPITER

A Jupiter felszínén élni igazi kihívás lenne, mivel nincs tényleges felülete, egy óriási gázgömbről beszélünk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak egy óriási felhő "lóg" az űrben, ugyanis ha a légkörén keresztül mélyebb részekre merészkednénk, a gáz egyre sűrűbbé válna, amíg nem találkoznánk egy hidrogénből álló "belső óceánnal".

Ha ide születtünk volna:

  • a nagy nyomás, az extrém hőmérséklet, illetve a folyékony környezet miatt vélhetően hasonlóan néznénk ki, mint a mélytengeri élőlények
  • izopodák lennénk, kagylóhéjjal, amely megvédenek minket az erős sugárzásoktól

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!