Így ápold a bőröd ősszel!

A nyári kánikula és napozás után testünknek hatalmas szüksége van az alapos hidratálásra. Mivel az őszi időjárás szeles és hideg, bőrünk gyorsan kiszáradhat és kirepedezhet. Mielőtt még igazán ősziesre fordulna az idő, vegyük kezelésbe a testünket!

 

 

Első lépés: a bőrradír
Az alapos bőrápolás első lépése a testradírozás. Ahhoz, hogy testünket teljes egészében megtisztítsuk a felesleges, kiszáradt, felső hámrétegtől, a bőrtípusunknak megfelelő bőrradírral kell átdörzsölnünk. Azok számára, akik szeretik a házi készítésű dolgokat, az otthon kikevert bőrradírt ajánljuk. Testápolót és nagy szemcséjű tengeri sót keverj össze egy kistálkában, majd alaposan masszírozd a bőrödbe, hogy maximálisan kifejthesse a hatását. A bőrradírt használat után alaposan mosd le a bőrödről, majd alaposan törölközz meg!

 

 
Második lépés: a hidratálás
A szépségápolási termékek hatalmas választéka tárul elénk a drogériákban, ezért könnyedén megtalálhatjuk a bőrünkkel leginkább harmonizálót. A krémek többsége száraz vagy normál bőrtípushoz ajánlott, azonban vannak kifejezetten problémásabb bőrre való testápolók is. Ezek általában több glicerint tartalmaznak, mivel a glicerinnek köszönhetően bőrünk kicsit zsírosabb lesz, így a nagyon fehér, pirosodásra hajlamos bőrűek is megfelelően védekezhetnek a hideg, nyirkos, szeles idő ellen. Ha van otthon aloe verád, kedvenc testápolóddal elegyítve tökéletes hidratálókrémet készíthetsz magadnak. Fontos, hogy egyszerre csak egy adagot állíts össze, ne keverj be egy egész flakon krémet!
 
Bármilyen bőrtípusod is van, fontos, hogy rendszeresen tisztítsd és kenegesd. Nem elég egyszer-egyszer, szánj rá elegendő időt! A legjobb, ha esténként fürdés vagy tusolás után kerítesz sort a hidratálásra. Ha nem jársz rendszeresen szoliba, akkor a testradírt elég, ha heti egyszer használod.
 
Mindig tartsd be az alapszabályt: az arcodra és a testedre más krémet használj! Vannak olyan krémek, amiket az arcbőr, a szemkörnyék és a lágyabb bőrrétegek kevésbé tolerálnak, ezért használatuk irritációt válthat ki! Előfordulhat, hogy a testeden könnyen kiszárad a bőr, míg az arcbőröd kifejezetten zsíros. Az ilyen esetekben a zsíros testápoló csak tovább ronthat a helyzeten, hiszen eltömítheti faggyúval a pórusaidat.
 
Ha betartod mindkét lépést garantáltan puha és bársonyos lesz a bőröd a hideg évszakokban is. Ha a kézfejed hajlamos a teljes kiszáradásra és fájdalmasan repedezett, akkor alkalmazd a paraffinos kézápolást, ami segít, hogy a kezed is – a testedhez hasonlóan – szép, selymes és nőies legyen!
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!