Állítása szerint több mint kétezer évet utazott az időben egy férfi, ezt látta a jövőben

Egy a 19-20. század fordulóján élt férfi azt állította, hogy járt 3906-ban. A jövő, amit leírt, egyáltalán nem biztató.

Paul Amadeus Dienach különös élete

Paul Amadeus Dienach egyike volt azoknak az embereknek, akik azt állítják magukról, hogy tudják hogyan alakul az emberiség jövője. Az időutazás mindig is foglalkoztatta az emberiséget, és ezzel kapcsolatosan Paul jelentkezett a legérdekesebb történetekkel.

Dienach 1884-ben született a svájci Zürichben. Tanulmányai befejezése után francia és német nyelvtanár lett, ezzel egy időben egy óriási szerelmi csalódás is érte, szíve választottja ugyanis egy másik, nála gazdagabb férfihez ment feleségül, majd a nő két év elteltével tüdőbajban meg is halt. Tovább tetézte a szerencsétlenségét, hogy 1917-ben egy rejtélyes betegség támadja meg, aminek következtében hirtelen és mély alvás lesz úrrá a betegen, mely néhány perctől kezdve akár napokig is eltarthat, sőt heteken, hónapokon keresztül is húzódhat. Kómaszerű állapot ez, amelyből vagy felébred a beteg, vagy sem.

Amadeus a betegsége első fázisában néhány hetet aludt egyhuzamban, majd amikor felébredt, nem emlékezett semmire, hamarosan pedig vissza is szenderült. A zürichi kórházba került, legközelebbi ébredésekor sokként érte a tény, hogy szeretett édesanyja időközben elhunyt.

Amadeus Zürichből inkább a mediterrán Athénbe költözött, ahol német és francia nyelvet oktatott. A diákjai között volt Georgios Papachatzis, akivel jó barátság alakult ki kettejük között. 1924-ben a tuberkolózisban szenvedő Dienach úgy érezte, eljött számára a vég, ezért átadta naplóját Georgiosnak. Az írásokban a tanítvány érdekes dolgokra bukkan.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak