Lifestyle

Fázni fogunk vagy a télikabát sem fog kelleni? Ilyen lesz az előrejelzés szerint az elkövetkezendő telünk, erre kell készülni

Sokan úgy gondolják, hogy kemény telünk lesz. Ha nem is az időjárás miatt, de a megugrott gázárakat a fűtési szezonban mindnyájan meg fogjuk érezni, így igazán jól járnánk, ha nem lenne annyira hideg telünk. A Severe Weather Europe elkészítette a 2022/2023-as téli előrejelzését, amit tudományosan megbízható adatok alapján készítettek el, így nagy eséllyel hihetünk is benne.

Úgy tűnik, szerencsénk lesz

Az előrejelzés alapján úgy tűnik, nem kell felkészülnünk a legrosszabbra, Kelet-Közép-Európában ugyanis, ahol hazánk is elhelyezkedik, a télen az átlagnál magasabb hőmérsékletet jósolnak. Mindez a Kárpát-medencében különösen észlelhető lesz, így egyelőre úgy fest, enyhe telünk lesz. Ez nem azt jelenti, hogy a télikabát is maradhat a szekrény mélyén, mert a nyugati területekről időnként betörő hidegfrontokat mi is megérezzük majd, de nagy általánosságban nem kell felkészülnünk a jégkorszakra.

Közép- és Nyugat-Európa felett az előrejelzés szerint áltagos lesz a csapadék mennyisége, míg délen több csapadékra kell számítani. Ahogy azt már a korábbi években tapasztaltuk, hóból ezen a télen sem jut majd sok, sőt, Magyarországra kifejezetten kevés havazást jósolnak, így nagy eséllyel a fehér karácsonyt idén is elfelejthetjük. Úgy tűnik tehát, hogy esős, ám enyhe telünk lesz.

Ez egyfelől jó hír, mert nem fogunk megfagyni, másfelől viszont mindez azt jelenti, hogy a globális felmelegedés már gőzerővel teszi a dolgát, aminek végül úgyis mind megisszuk a levét.

Forrás: Severe Weather Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.