Lifestyle

Hatalmas fordulatot vesz az időjárás a napokban: Zivatarok mossák el a napsütést

Erőteljes zonális áramlás a jellemző: az Észak-Európában található alacsonynyomású rendszerek légköri frontjai egymást érik a kontinensen nyugatról kelet felé haladva.

Jön az ítéletidő

Ezen frontok mentén sok a felhő, és több helyen fordul elő csapadék: döntően eső, de a magashegységekben, illetve a Skandináv-félsziget északi felén síkvidéken is nagyobb területről jelentenek havazást. Nyugodtabb időt okozó magasnyomás csupán Délkelet-Európában, illetve az Ibériai-félszigeten figyelhető meg. A Kárpát-medence fölött éjszaka hidegfront vonul át, mögötte szerdára a magasban hűvösebb levegő érkezik fölénk.

A kevésbé felhős tájakon is megnövekszik a felhőzet, és éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég többfelé esővel, záporral, néhol akár zivatarral. Az éjszaka második felétől északnyugat felől egyre jobban vékonyodik, hajnaltól szakadozik is a felhőzet, és szerdán az ország nagy részén már napos idő várható kevés felhővel.
Kattints a további képekért!

Forrás: MTI Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A tócsni bármikor jó választás: noha egy roppant egyszerű ételről van szó, néhány finom mártogatóssal igazán remek gasztronómiai élményt tud nyújtani – az elkészítési folyamat során azonban nem árt...
Sztárok
Puskás Peti és a felesége, Puskás-Dallos Bogi érthetően nagyon megijedtek. Hirtelen nem is tudták, hogy mihez kezdjenek.
Lifestyle
Bár tavaszias marad az időjárásunk, de mégis lesz olyan jelenség, ami nagy kellemetlenséget fog okozni. Térképen mutatták meg, hol kell rá számítani Magyarországon!