Idén sem pihennek a frizbis kutyák

Idén ismét a Hajógyári-szigeten csapnak össze a kontinens legjobb kutyafrizbi sportolói.

A 2013. június 22-23-i bajnokságon két világversenyre is kvalifikálhatják magukat a versenyzők. Szombaton az Ashley Whippet Emlékverseny párosai mérik össze tudásukat, vasárnap pedig az a Dog Chow Disc Dogathon 5 számában mérkőznek meg a repülő kutyák és gazdáik.

Tavaly magyar világbajnokot avattak

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Júniusban kiderül, megismételhető-e a tavalyi bravúr, amikor is magyar világbajnokot avattunk - Zsíros József és kutyája, Seesco a távolsági számban állhatott a dobogó legfelső fokán az amerikai világversenyen.

A bajnokság első napján, a Dog Chow Disc Dogathon versenyen öt látványos számban indulnak a versenyzők Hajógyári-szigeten, vasárnap pedig ugyanitt az első frizbis ebre, Ashley-re emlékeznek a sportolók, aki gazdájával a 70-es évben ismertette meg a kutyás frizbit a nagyközönséggel az Egyesült Államokban.

Alex Stein és Ashley nevű kedvence már évek óta gyakorolták a frizbizést, amikor Alex úgy gondolta, szívesen megmutatnák nagy közönség előtt is akrobatikus műsorukat. Kutya és gazdája egy baseball meccs szünetében a Los Angeles-i Dodgers pályára szökött, ahol tízezrek láthatták, mire képes egy sportos eb.

A közönség azonnal a szívébe zárta őket

A szervezők eleinte mindent megtettek, hogy kizavarják a betolakodókat a pályáról, de a közönség azonnal a szívébe zárta őket. A következő versenyek szüneteire már a rendezők hívták párost, hiszen mindenkit bámulatba ejtett Ashley, aki 55 km/h sebességgel száguldott az eldobott korong után, és közel 3 méter magasra ugrott, hogy a levegőben kapja el azt. Ashley az egész ország kedvence lett.

Az egyre népszerűbb kutyás sport hivatalosan hét éve van jelen hazánkban, az elmúlt pár évben már számos Európa-bajnokságon bizonyíthattak a magyar versenyzők.

A kupán korra, nemre, fajtára való tekintet nélkül versenyeznek a négylábú sportolók. A lényeg a gyorsaság és az ügyesség, az önfeledt játék és természetesen az, hogy a korongot reptében kapják el a repülő ebek.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!