Ezzel a képpel nyert fődíjat egy magyar induló a világ legnagyobb mobilfotós versenyén

Egymillió pályázó közül választották ki Tompa Attila amatőr fotós Generációk című alkotását, ami első helyezett lett a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén. Ezzel elnyerte az év fotósa címet, valamint a fődíjjal járó 10 ezer dollárt.

Magyar amatőr fotós nyerte a fődíjat

Tompa Attila amatőr fotós Generációk című alkotásával nyerte el – két másik versenyzővel együtt – Az év fotósa címet, valamint a fődíjjal járó 10 ezer dollárt a Huawei NEXT-IMAGE Awards-on, a világ legnagyobb mobilfotós versenyén. Tompa alkotása a Portré kategóriában bizonyult a legjobbnak, és elnyerte a verseny három legjobb mobilfotójának járó fődíjak egyikét. A nyertes kép egy nagymama és unokája közötti kapcsolódást jeleníti meg, és helyet kapott rajta a technológia is – olvasható a Huawei Technologies Hungary közleményében.

Mint felidézték, a magyar versenyzőnek nem ez az első győzelme: 2020-ban Hard Life című alkotása nyerte el az Arcok (Faces) kategória legjobbjának járó díjat a verseny magyarországi megmérettetésén.

A közlemény idézi Tompa Attilát is, aki elmondta, hogy az idei versenyre egy teljesen spontán felvétellel nevezett. Kislánya és anyósa szerepel a képen, épp akkor ajándékozta anyósának a tabletet, amelyről mesét olvas fel. „Mivel a gyorsaság, a pillanat megörökítése volt a cél, nem volt időm beállításokkal pepecselni” – jegyezte meg az amatőr fotós, hangsúlyozva: nagyon örül, hogy az eredmény elnyerte a zsűri tetszését, számára is nagyon kedves ez a kép.

Érdekel a másik két nyertes alkotás is? Akkor lapozz a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2