Kiderült, hány hosszú hétvégénk lesz jövőre

A hírt az Innovációs és Technológiai Minisztérium közölte, az erről szóló rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

Imádunk kiszakadni kicsit a tapolómalomból

Mindenki rajong a hosszú hétvégékért: minél több adatik belőlük, annál jobb. Ilyenkor az emberek végre huzamosabb ideig megfeledkezhetnek munkakötelezettségeikről, ügyes-bajos dolgaikról, kiszakadhatnak kicsit a taposómalomból és több figyelmet fordíthatnak családjukra, önmagukra, szűkebb környezetükre. Bizonyára sokan kitörő lelkesedéssel fogadják majd a hírt, miszerint jövőre két három-, valamint három négynapos hosszú hétvégén pihenhetjük ki a hétköznapok fáradalmait. Minderről egyébként az Index.hu számolt be az Innovációs és Technológiai Minisztériumra hivatkozva. Cikkükben azt is hozzáteszik, hogy a döntésről szóló rendelet tegnap este jelent meg a Magyar Közlönyben.

2022 márciusában és októberében egy-egy munkanapot majd szombaton kell ledolgozniuk a munkavállalóknak, ami áthelyezés nélkül egy ünnep és hétvége közé esne. Húsvétkor négy, pünkösdkor és karácsonykor pedig három-három napot tölthetünk majd otthon.

Fotó: 123rf

Lapozz tovább, cikkünk folytatódik!

Oldalak