Lifestyle

Te is szoktad csinálni? Az átlagon felüli intelligencia jele lehet ez a hétköznapi gesztus

Mivel ösztönös mozdulatsorról van szó, ezért az emberek többségének fel sem tűnik.

Apró mozdulatok, melyekre nem is szoktunk figyelni

Ezernyi olyan piciny gesztus jellemző a hétköznapi életünkre, mely - és ezt talán fel sem fogjuk - rengeteget árulhat el a személyiségünkről, vagy éppen az értelmi képességeinkről. Általában az igénytelenség jele, ha valaki nyilvánosan az orrát piszkálja. De lehetséges, hogy van egy hasonlóan mindennapos gesztus, mely az illető kiemelkedő intelligenciáját jelzi? A kutatók nemrégiben módfelett érdekes tanulmányt publikáltak a Biology Letters című szaklapban, melyből kiderül: több sejttel rendelkezhet az agykérgében az, aki hosszabb ideig ásítozik.

"Az átlagos ásítási hosszúság az emlősöknél megbízhatóan jelzi az agyméretet és a kortikális (agykérgi) neuronok számát" - idézi a Blikk cikke Andrew Gallup, a New York-i State University pszichológuscsoportvezetőjének szakvéleményét.
Kattints a további képekért!

A saját lelki békéd és egészséged érdekében érdemes megfontolnod ennek az okostelefon-funkciónak a használatát, amit a Z generáció már előszeretettel alkalmaz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.