Hormon, vagy stresszhasad van? Ezt árulja el a formája

Megdöbbentő tény, hogy nem csak a hízástól gyarapodhatnak a hasi zsírszöveteink, hanem a stressztől, a hormonoktól, egyes ételektől és italoktól, de akár betegségek is közrejátszhatnak benne. Egyes kutatások megállapították azt, hogy kapcsolat van a nagy has és a cukorbetegség valamint a szívroham között. Meglepő módon ez a probléma főként a nőket érinti. Tehát ne csak esztétikai szempont legyen az, hogy szép lapos hasat varázsoljunk magunknak nyárra, hanem főleg az egészségünk miatt legyen prioritás. Mutatjuk a típusokat! Te melyikbe tartozol?

Te melyik csoportba tartozol?

Túlsúlyra jellemző hasforma - A súlygyarapodás általában azért van, mert több kalóriát fogyasztunk, mint amennyit a normál testi funkcinók és a testmozgás során elégetünk. Ez a forma abszolút arra utal, hogy szimplán kevesebbet kell ennünk. Jellemzően nem csak a hasunk zsíros, hanem a körülötte lévő terület is, vagyis a derék és a hát is egyaránt.

Sörhas - A sör komlóval készül, a komló pedig fitoösztrogéneket tartalmaz, amelyek növényi vegyületek és hatással vannak a női nemi hormon ösztrogénjére. Noha nem bizonyították, de vannak spekulációk, hogy a sörben lévő fitoösztrogének megváltoztatják a test zsírraktározását. Lapozz a cikk folytatásáért!

Hasunk formája azt is elárulhatja, hogy milyen betegségekre vagyunk hajlamosak

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

  • 1
  • 2