Valójában így kell tárolni a hagymát: hónapokig olyan friss marad, mint mikor megvásároltad

Szeretnéd, ha a vöröshagyma jóval tovább elállna, mint ahogyan megszoktad? Egy kis odafigyeléssel nemcsak pénzt spórolhatsz meg – hiszen nem kell kidobni a megromlottakat –, de mindig lesz kéznél friss alapanyag is.
Egyszerű, de nagyszerű praktika
A hagyma minden háztartásban alapvető élelmiszernek számít, hiszen a legtöbb ételt lehetetlen nélküle elkészíteni – mégis, sokan küzdenek azzal, hogy túl hamar megromlik, megfonnyad, megpenészedik, és ki kell hajítani a szemetesbe, majd újakat kell vásárolni a boltban vagy a piacon. De azt tudtad, hogy pont a leggyakoribb tárolási hibák miatt gyorsul fel valójában ez a folyamat? Kétségbe még így sem kell esni, ugyanis ha megfogadsz néhány jó tanácsot, a probléma véglegesen megszüntethető – ebben nyújt nagy segítséget egy brit élelmiszerbiztonsági szakértő, aki megosztotta a legegyszerűbb, egyben leghatékonyabb praktikákat, melyekkel ráadásul meg is tudsz takarítani egy kis pénzt. A részletekért olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Mirror































