Hogyan találtak egymásra? Íme az angol királyi család szerelmi szálai

Ha visszagondolunk a gyerekkorunkra, akkor mindig olyan csodálatos esküvőkről és szerelmi történetekről ábrándoztunk, mint amilyeneket az angol királyi családban is láthatunk, azonban abba sosem gondoltunk bele, hogy mi zajlik a "kulisszák" mögött. És bár úgy tűnik, hogy ők megtalálták a "boldogan élnek, míg meg nem halnak" befejezést, ez nem biztos, hogy így igaz.

Erzsébet és Fülöp

Erzsébet királynő mindössze 8 éves volt, amikor először találkozott Fülöp herceggel George herceg esküvőjén. Ez 1934-ben volt, ám egyikük sem tudta elképzelni a hosszú utat, amely előttük állt. 1939-ben VI. György családjával látogatást tett a dartmouth-i tengerészeti akadémián, amelynek során Erzsébet brit királyné felkérte Fülöpöt, hogy lányai, Erzsébet és Margit hercegnők kísérője legyen. Erzsébet hercegnő ekkor beleszeretett a jóképű tengerésznövendékbe és hamarosan levelezni kezdtek. Erzsébet egyenesen rajongott a fiatal és jóképű hercegért, aki 1943 karácsonyán és szilveszterén már hivatalos volt a királyi udvarba. 1946 nyarán Fülöp herceg megkérte VI. Györgytől Erzsébet kezét. A király igent mondott, de a hivatalos bejelentéssel a következő évig várni kellett, amíg Erzsébet betöltötte a 21. évét. Fülöp herceg német származása és rangja politikailag kényes kérdés volt a II. világháború után, ezért 1947. február 28-án Fülöp lemondott görög és dán hercegi rangjáról, felvette az anglikán vallást és megkapta a brit állampolgárságot.

Katalin és Vilmos

Kate Middleton 2001-ben, a St. Andrews-i Egyetemen ismerkedett meg diáktársával, Vilmos brit királyi herceggel. Mielőtt szerelem szövődött volna köztük, jó barátok voltak, egy időben több társukkal együtt közös lakást béreltek és csak 2003-ban kezdtek el randevúzni. A diploma megszerzése után kapcsolatuk útjába számos nehézség gördült. 2007. április 14-én a The Sun napilap közzétette, hogy Vilmos herceg és Kate végül szakítottak, ám ez év nyarán - ennek ellenére - igen sok időt töltöttek egymás társaságában. Egy évre rá már arról szóltak a hírek, hogy újra együtt van az álompár, ez pedig be is bizonyosodott, amikor Vilmos herceg 2010 októberében egy kenyai vakáció során kérte meg Katalin kezét.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

  • 1
  • 2