Hogyan kezeljük a leégést a nyaralás alatt?

Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.

Van megoldás!

Nyaralás közben mindannyiunkkal előfordult már, hogy csúnyán leégtünk, mert elfelejtettük bekenni magunkat naptejjel a tengerparton vagy egy városnéző túra során. A bőrgyógyászok szerint már egyetlen hólyagos napégés gyermekkorban vagy serdülőkorban több mint kétszeresére növeli a későbbiekben a melanoma kialakulásának esélyét. Természetesen a legideálisabb az, ha eleve nem égünk le, viszont ha már kellően megsütött minket a nap, akkor még mindig léteznek olyan módszerek, amelyekkel hatékonyan kezelhetjük a problémát.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány szakértői tanácsot és trükköt a napégés enyhítésére és a bőr rehidratálására, hogy továbbra is élvezhesd a nyaralásodat:

1. Hogyan enyhítsük a leégést? Napégés után illatmentes és aloe vera alapú terméket alkalmazzunk, mivel ezek hűsítő, nyugtató és hidratáló hatással rendelkeznek. Az aszpirin vagy ibuprofen szedése közvetlenül a napégés után ugyancsak segíthet enyhíteni a fájdalmat és a gyulladást.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: CN Traveler

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Home&Design
Egy tiszta és kellemes környezet nagyban hozzájárulhat a nyugodt alváshoz és a jó közérzethez.
Lifestyle
Az illóolajok alkalmazása mára a mindennapok részévé vált, hiszen számos előnyük van a háztartási tisztítástól kezdve az aromaterápián át a bőrápolásig.
Fashion&Beauty