Bőségesen hozza a termést a cukkini, ha így gondozod: csupán ennyi a titka

A cukkini egy igazi szuperzöldség, hiszen egyrészt igencsak sokoldalú, másrészt remek hatással van az egészségre. Ráadásul gyorsan is nő, viszont ha szeretnéd, hogy egész nyáron legyen termésed, nem árt néhány tippet megfogadni.

Közkedvelt zöldségfajta

Cukkinit minden konyhában találunk, a háziasszonyok szeretik bevetni alapanyagként, hiszen rengetegféleképpen elkészíthető – süthető, grillezhető, párolható, tölthető, sőt még salátákba is belecsempészhető. Sokoldalúsága mellett népszerű továbbá azért is, mert gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, miközben kalóriatartalma igencsak alacsony, így azok is bátran ehetik, akik szeretnének megszabadulni néhány plusz kilótól. Kiváló rostforrás is egyben, ezzel segíti az emésztést és megteremti a jóllakottság érzetét, antioxidánstartalma pedig védi a sejteket a káros hatásoktól. Mellette szól továbbá, hogy termesztése annyira könnyű, hogy kezdő kertészek is nyugodt szívvel belevághatnak: nem igényel sok törődést, mégis bőséges termést ad, illetve nagyon gyorsan nő. Ennek ellenére megéri bizonyos lépésekre tudatosan figyelni, a zöldség ugyanis szépen meghálálja; részletek a galériában!

A cukkini sok fényt igényel, éppen ezért fontos, hogy megtaláld számára azt az ideális helyet a konyhakertben, ahol legalább fél napon át érik a napsugarak. Ültetéskor figyelj arra, hogy a talajt tápanyagban gazdagítsd, például trágyával vagy komposzttal, emellett 50-70 cm távolságra ültesd a zöldségeket egymástól, hogy elegendő helyük legyen a növekedéshez.
Kattints a további képekért!

Biztosan te is rengeteg csodazöldséggel találkoztál már, melyek rendkívül sok jótékony hatást gyakorolnak testünkre, akad azonban egy zöldség, melyről csak nagyon ritkán esik szó.

Leadfotó: Pexels

Forrás: Ripost

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Rengeteg bizarr dologról számolnak be azok, akik Magyarországon megpróbálják visszaváltani a műanyag palackokat. Inkább katasztrofálisan indul ez az egész, mint gördülékenyen.
Home&Design
Nincs megállás, és még több pokoli nap vár ránk sajnos az időjárás előrejelzés szerint. Nehéz meglenni klíma nélkül, de figyelnünk kell arra is, hogy ez az időszak ne dobja meg nagyon a...
Sztárok
Noha a címlapokon ma már inkább fia, Charlie Sheen szerepel, a filmtörténelem szempontjából mégis Martin Sheen alkotott maradandóbbat, hiszen olyan klasszikus alkotásokban játszott, mint az...