Tarolt a Hófehérke családi musical! A szuperprodukció hétvégi premierjén jártunk

A Femcafe.hu már több alkalommal tudósított a musical előkészületeiről, ezért kíváncsian vártuk, hogy alakul a szuperprodukciónak beharangozott előadás hétvégi premierje. Nem kellett csalódnunk. (x)

A foglalkozás elérte célját

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Hófehérke musical már az első előadáson elsöprő sikert aratott nem csak a gyermekek, de a felnőttek körében is. Több száz ovis és kisiskolás tapsolt, táncolt és énekelt együtt a színészekkel a fináléban. Ezzel a produkció készítői elérték céljukat: szórakoztattak, elvarázsoltak és lekötötték a legkisebbek figyelmét is.

Bár a darab elsősorban a 4-12 éves korosztályhoz szól, ugyanakkor olyan modern szóviccek és kiszólások tarkítják az előadást, amelyek a felnőtt nézők számára is élvezetessé teszik a Hófehérke Musicalt. Az élményt fokozzák a koreográfiák, valamint Domján Gábor díszlete és Veréb Dia mesés jelmezei, amelyek a premieren teljesen elvarázsolták a gyerekközönséget. A több mint két órás előadást tovább színesítik a remek dramaturgiai fordulatok és a darabba írt új szereplők, mint például a háromtagú, szabadszájú farkascsalád megjelenése.

Zseniális szereposztás

A szereplőgárdában kiemelkedő alakítást nyújt Andrádi Zsanett, aki a narrátorként és szereplőként is gyakran felbukkanó Tükör karakterét formálja meg. A szereplők játékára és ének- illetve tánctudására sem lehet panasz: Katona Klaudia bájos, lányos vonásaihoz remekül illik Hófehérke naivitása, élethűen hozza a címszereplőt. Szintén lenyűgöző a herceget alakító Solti Ádám, aki annak ellenére, hogy színészként ez a musical az első gyermekeknek szóló darabja, egyszerre tud vicces és lehengerlő lenni a gőgös, öntelt Herceg szerepében - jellemvonásainak felnagyítása sok nevetésre ad okot a gyerek- és felnőtt nézők számára egyaránt.

Az előadásban igazán nagyot énekel Faragó András és Peller Mariann, vagyis a Vadász és a gonosz Királynő. A mostoha jeleneteit a kicsit talán túlzott hangosítás, illetve jelmeze és a színpadi fényjátékok sokszor igen félelmetessé tették - a hangerején mondjuk érdemes lenne csiszolni a további előadásokra nézve, hogy ez se adjon okot panaszra.

Hugó és a törpék a darab Jolly Jokerei

A musicalben a cukiság- és humorfaktort Hugó, a magyar vizsla és a hét törpe adja. Hugó rutinosan mozog a színpadon, természetessé téve jelenlétét a Vadász oldalán, a gyerekek nagy örömére. A hét törpe indulódala és koreográfiája, a fürdőszobai jelenetük, valamint a jelmezeik elkalauzolnak minket egy olyan barátságos, varázslatos mesevilágba, ahol mindannyian szívesen éldegélnénk. Éppen ezért belőlük kaphattunk volna többet a darab folyamán, néhány további törpés jelenetet elbírna a rendezés.

A debütáló darab rendezése és a fülbemászó, gyerekbarát zenei betétjei egyaránt Mészáros László munkáját dicsérik, az átkötő szövegeket Lőrincz Andrea írta.

Mindent összevetve valóban profi előadás született, ajánljuk, hogy aki teheti, nézze meg az országos turné valamelyik állomásán! Bár a musical a maga két órájával a gyerekeknek talán egy kicsit hosszú lehet, a finálé látványvilága, a közös éneklés és a bulihangulat ügyesen feloldja ezt - érdemes kivárni!

További előadások időpontjai és jegyvásárlás ITT: https://www.jegy.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!