Hallottál már a Halott nő árkáról? Suttogó kísértet terrorizál mindenkit, aki erre a lidérces helyre téved

Egy, a paranormális jelenségek felderítésére specializálódott házaspár két évvel ezelőtt figyelt fel a lélegzetelállítóan szép brit kirándulóhelyre, mely egy régi, kegyetlen gyilkosságról kapta a nevét.

Feltárul a hátborzongató múlt

Vajon tényleg léteznek kísértetek, vagy e túlvilági entitások csupán a szórakoztató irodalom és a horrorfilmek szüleményei? Az izgalmas téma hosszú-hosszú évtizedek óta foglalkoztatja az átlagembereket, és voltaképpen akkor is rendkívül nehéz állást foglalni a kérdésben, ha időről-időre mi magunk is találkozhatunk megdöbbentően hitelesnek tűnő kísértet-beszámolókkal. Most egy olyan történetet ismertetünk, mely egyszerre hátborzongató és megmosolyogtató, mindenesetre különösen alkalmas arra, hogy gondolkodóba ejtse az embert.

Nagy-Britanniában, a somerseti Quantock dombvidéken, pontosabban az Over Stowey nevű kistelepülés mellett található Dead Woman's Ditch (Halott nő árka) régóta rettegésben tartja nemcsak a helyieket, de a környékre tévedő turistákat is. A beszámolók szerint ugyanis egy suttogó kísértet terrorizál mindenkit, aki az egyébként lélegzetelállító panorámájú tájra téved. A szóbeszéd szerint több mint 240 esztendővel ezelőtt, egészen pontosan 1789-ben ezen a lidérces helyen ölték meg Jane Walfordot: a nő életét saját férje, John oltotta ki. Egy paranormális jelenségek feltérképezésére specializálódott házaspár 2020-ban eredt az ősrégi rejtély nyomába.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2