Lifestyle

Úton van a segítség a Hableány roncsainak kiemeléséhez

A hajódaru már elindult Komáromból.

Baleset

A május 29-én történt hajóbaleset sokunk számára felfoghatatlan tragédia. A 35 utas közül főként távol-keleti turistákat szállító Hableány nevezetű dunai sétahajó a Viking Sigyn luxus szállodahajóval ütközött egy héttel ezelőtt, a Margit híd egyik pillérénél. Az áldozatok közül már kilenc személyt azonosítottak, a mentőcsapatok azonban azóta is fáradhatatlanul keresik a többi utast.

Hajóroncs

A Duna medrében fekvő Hableány elhelyezkedését fotók mutatják, a Margit híd két első pillére között található a roncs. Mint azt korábban megírtuk: a roncs 8,1-9,3 méter mélyen fekszik a Dunában, ez azonban mélyebben van, mint korábban hitték. Dél-koreai hírügynökségi jelentések szerint szombaton drónokat küldtek le Hableányhoz, de a folyó erős sodrása miatt a vízalatti eszközök sem jártak sikerrel. Azonban most már úton van a segítség.

A cikk a következő oldalon folytatódik!

Fotó: TEK

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.