Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat

Furcsa, megmagyarázhatatlan dolgokat művel a mobiltelefonod? Meglehet, hogy adathalászok férkőztek hozzá. Íme, a jelek.

Innen tudhatod, ha adathalászokkal van dolgod

Számtalan módszer létezik manapság az adataink védelmére, a hackerek viszont igyekszenek lépést tartani a fejlesztésekkel és meglepő egyszerűséggel és gyorsasággal tudnak hozzáférni a bizalmas információinkhoz, ha nem vigyázunk. A legtöbbször gyanús linket tartalmazó e-mailt küldenek, vagy telefonban próbálnak kinyerni tőlünk adatokat, de egyre gyakoribb, hogy a mobiltelefon rendszerét támadják meg és veszik át fölötte az irányítást. Veled is előfordult már, hogy szinte megmagyarázhatatlan dolgokat művelt a telefonod? Előfordulhat, hogy adathalászok áldozata lettél. A galériára kattintva mutatjuk a jeleket, olvass tovább!

Ismeretlen alkalmazások Ha olyan applikációkat látsz a telefonodon, amiket nem te töltöttél le, akkor gyanús, hogy valaki követi az eszközödet. Minden olyan alkalmazást azonnal törölj, amire még csak nem is emlékszel, hogy letöltötted volna.
Kattints a további képekért!

Néhány hete ütötte fel a fejét az új módszer, amely egyszerűnek és hatékonynak tűnik. Íme, mit gondolnak erről a szakértők.

Leadfotó: 123RF

VIA

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Sztárok
Emma Watson újra szerelmes, egy intelligens és igazán sármos fiatalember rabolta el a színésznő szívét.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, hogy György már a kezdetektől tudta, hogy egy napon ő foglalja majd el a trónt apja után, ez egyáltalán nem így van: a herceg viszonylag későn szembesült a rá váró...
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...