Akik gyilkosokat nevelnek – Három anyatípus, akinek gyermeke hajlamos lehet embert ölni

Egy amerikai szakértő megvizsgálta, miből lesz a gyilkos. Állítása szerint az, hogy valaki képes legyen embert ölni, nagyban függ az őt nevelő anya személyiségétől. Három anyatípust különböztetett meg, amelyek gyermekei hajlamosak lehetnek arra, hogy gyilkosokká váljanak.

Hosszú és összetett folyamat

Dr Elizabeth Yardley bűnügyi szakértő elkezdte megvizsgálni, hogy milyen tényezők játszhatnak közre abban, hogy ember gyilkossá váljon. A szakértő hangsúlyozza, hogy ez egy meglehetősen bonyolult és összetett folyamat, de annyi bizonyos, hogy az öröklött gének és a gyermekkori élmények mellett az anyával való kapcsolat is meghatározza azt, hogy valaki képes lesz-e felnőttként embert ölni.

Yardley professzor számos gyilkosságért elítélt bűnöző előéletét megvizsgálta. A szakértő hangsúlyozza, bár meglehetősen szexista hozzáállásnak tűnhet az anyák ilyen típusú démonizálása (hol vannak az apák ebben a történetben?), sajnos azonban a mai, jellemzően gender szemléletű társadalomban ez a fajta tipizálás korántsem meglepő.

A szakértő három olyan anyatípust különböztetett meg, amelyek gyermekei hajlamosak lehetnek arra, hogy gyilkosokká váljanak. Kíváncsi vagy, melyek ezek? Lapozz.

Videó: youtube

Oldalak