Lifestyle

Gyerekkori amnézia: ezért nem emlékszünk arra, hogy mi történt 4 éves korunk előtt

Ha neked dereng valami, akkor igazán rendkívüli vagy.

Te emlékszel valamire?

Azt mondják, hogy már egészen kicsi korunktól kezdve formálódik a jellemünk, mi több ekkor alakul ki valós személyiségünk. De akkor hogyan lehetséges, hogy szinte egyáltalán nem is emlékszünk a 4 éves korunk előtti időszakra? Felnőttként elfelejtjük azokat az embereket, akikkel akkoriban találkoztunk, a velünk történt kisebb-nagyobb baleseteket és még a jelentősebb eseményeket is. A kutatók rávilágítottak arra, hogy mi lehet ennek a valós oka. Mutatjuk, lapozd fel a galériánkat a részletekért!

Ezt a jelenséget gyermekkori amnéziának nevezik, ami azt takarja, hogy szinte egyáltalán nem tudjuk felidézni a velünk történt dolgokat. Az egyik elmélet, hogy miért nem tároljuk a csecsemőkori emlékeinket azt mondja ki, hogy ez azért van, mert akkor még nem tudtunk verbálisan kommunikálni, a memória kialakításához pedig nyelvre van szükségünk.
Kattints a további képekért!

Adathalász csalók veszélyes tevékenységére figyelmeztet új közleményében az OTP Bank.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nem akarjuk elhinni, de tényleg meg fog történni! Ezek a sztárok idén hajtanak el a hetvenes tábla mellett és az a legdurvább, hogy a legtöbbjükön nem is látszik!
Lifestyle
Csak egy káposztát akart a nő az ebédhez, de "belsőségek" is akadtak benne bőven.
Fashion&Beauty
Ha lépést tartasz az éppen aktuális körömtrendekkel, valószínűleg te is láttad Hailey Bieber „cukormázas fánk” körmeit. Miután felrobbantotta az internetet, most új szárnyra kapott a visszafogott...