Lifestyle

Magyarországra figyel a cirkuszvilág: Guinness-rekord született a Fővárosi Nagycirkuszban

Az egykerekű magassági csúcsát döntötte meg egy artista. Ez volt a felvezetése a szerdán kezdődő nemzetközi cirkuszfesztiválnak, aminek ezennel Budapest ad otthont.

Új világrekordot állított fel

Egy cseh artista, Pavel Valla Bertini egy cseh ötgenerációs cirkuszi dinasztiából származik, már kislánya is fellép. A 14. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál résztvevőjeként, a rendezvény felvezetéseként új világrekordot állított fel: az egykerekű-specialista 17 keréken, 9,08 méter magasan kerekezett körbe a Fővárosi Nagycirkusz manézsában, 20,3 métert megtéve – adta hírül az Infostart.

Az egykerekű eddigi magassági csúcstartója Wesley Williams amerikai artistaművész volt, aki a Gironai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon 8,87 méter magas egykerekűjével 2020. március 11-én állította fel a világrekordot.

Mivel a mostani rekordkísérlet sikeres volt, az artistaművész átvehette Sebestyén Istvántól, a Magyar Rekord Egyesület elnökétől a rekordot hitelesítő okiratot.

Szerdán kezdődik a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál, tudj meg az eseményről még többet a következő oldalon.

Lapozz!

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).
Sztárok
Vecsei H. Miklós a Sunday Brunch c. műsor vendége volt, ahol többek között a Vígszínház és Eszenyi Enikő botrányáról is beszélt, valamint elmondta véleményét az intézmény jelenlegi vezetőjéről,...