Még Gordon Ramsay is rosszul tudja ezt a tésztafőzéssel kapcsolatban?

Gordon Ramsay anno tanította tésztát főzni az embereket, de lehet, hogy rosszul. Állítólag az olaszok sem használják a Michelin-csillagos séf módszerét.

Elavult dolog, és csak pazarolsz vele

A tészta gyökerei mélyen gyökereznek az időben. Bár a történészek vitatkoznak róla, a mondák szerint Marco Polo nevéhez kötik a tészta megjelenését Olaszországban. Aki a történelmi érdekességre kíváncsi, az ide kattintva tud egy kicsit búvárkodni, de Gordon Ramsay miatt érdemesebb inkább itt maradni.

Szóval, ha úgy vesszük, az igazi hősök maguk az olaszok, akik két egyszerű alapanyagból, lisztből és vízből, alkottak valami különlegeset. A tészta nemcsak tápláló, hanem könnyen elkészíthető és hosszan eltartható is volt. Az olaszoknak sikerült a hétköznapi alapanyagból valami művészi fogást varázsolniuk, és hát végül csak ők tették világhírűvé, nem a kínaiak.

Viszont térjünk vissza a jelenbe, és nézzük meg, miképp kell ezt profin elkészíteni! Gordon Ramsay valóban hibát vét közben?

Gordon Ramsaytől tanulni maga a gasztronómiai álom. Azonban hiába a tengernyi Michelin-csillag, van, amit ő sem tudhat jól. Persze itt rögtön tegyük hozzá, hogy minden séfnek megvan a maga stílusa.
Kattints a további képekért!

Ha valaki, hát Gordon Ramsay már kitapasztalta, hogyan kell elkészíteni egy tökéletes köretet. Meg is mutatta, hogyan főzd meg a rizst otthon.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Ne legyen tabu! Az anyai kiégésről beszélt a szakértő
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.
Lifestyle
A Kos megdöbbentő felismerést tesz. Napi horoszkóp!