A rizsliszt a gluténérzékenyek álma, hiszen bármi készíthető belőle, legyen szó levesről, főételről, hamis tejbegrízről vagy épp süteményekről. A porral nagyon egyszerű dolgozni, ám önmagában ritkán lesz tartós, így keményítővel szokták keverni, ha például sütemény készül belőle. Finomra őrölt rizsből készül, aminek bár magas a szénhidrát tartalma, mégis nagyon egészséges. Sok rostot tartalmaz, valamint B-vitamin tartalma sem elhanyagolható.
1/5
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Rizsliszt
A rizsliszt a gluténérzékenyek álma, hiszen bármi készíthető belőle, legyen szó levesről, főételről, hamis tejbegrízről vagy épp süteményekről. A porral nagyon egyszerű dolgozni, ám önmagában ritkán lesz tartós, így keményítővel szokták keverni, ha például sütemény készül belőle. Finomra őrölt rizsből készül, aminek bár magas a szénhidrát tartalma, mégis nagyon egészséges. Sok rostot tartalmaz, valamint B-vitamin tartalma sem elhanyagolható.