Lifestyle

Minden idők egyik legsötétebb gyerekrablási ügye: Többezer kicsit kínzott meg a szociális otthont vezető nő

Az amerikai Georgia Tann több mint 20 éven át rabolt el gyerekeket egy bonyolult hálózat segítségével, hogy aztán bántalmazzák, majd eladják őket.

Szociális munkás álruhájába bújt emberrabló

Ez a ravasz nő kihasználta az örökbefogadás körüli szabályozás hiányát, és a leendő szülők elkeseredettségére támaszkodott. A Tennessee Children’s Home Society jótékonysági szervezet gyermekotthonában a bezárása után készült jelentések szerint sok gyerek meghalt Tann gondozása alatt. Azok, akiknek sikerült túlélniük, és megtudták az igazságot, még mindig küzdenek Georgia egykor elkövetett kegyetlenségével.

Beulah George "Georgia" Tann 1891-ben született Philadelphiában, Mississippi államban. Ügyvédnek készült, ám az apja megtiltotta, hogy továbbtanuljon, így szociális munkásként helyezkedett el. Ez azon kevés társadalmilag elfogadható pozíciók között volt akkoriban, amit nők is végezhettek.

Először Mississippiben dolgozott, de hamarosan elbocsátották, mert ok nélkül távolította el a gyerekeket az elszegényedett otthonokból. Talán ez már az előjele volt annak, hogy mi lesz belőle?

Kattints a galériára!

Tann Memphisbe költözött, ahol apja politikai kapcsolatait felhasználva új állást kapott, mint ügyvezető titkár a TCHS gyermekotthonban 1922-ben. 1929-re felvásárolta, és ügyvezető igazgatónak nevezte ki magát. Mindez egybeesett az örökbefogadó családok számának meredek növekedésével. Különösen az elfoglalt, sikeres nők igénye nőtt meg a gyerekre. Így Tann a gazdagokat és híreseket célozta meg, akik prémium árat fizettek fogadott gyermekeikért. Híres színészek, írók és előadók voltak köztük, és New York kormányzója is.
Kattints a további képekért!

Lina lehetett a legfiatalabb anyuka a világon, aki mindössze öt évesen adott életet a kisfiának.

fotó: 123rf.com, forrás: insider

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az elmúlt években a szépségápolás területén egyre népszerűbbé váltak az otthon is megtalálható, természetes eredetű megoldások, amelyek segítségével környezetkímélőbb, nem mellesleg pedig...
Egészség
Valószínűleg korábban is tisztában voltál azzal, hogy az egészséges étrend nagyon fontos összetevője a hosszú életnek. Egy friss kutatás eredményei viszont rávilágítottak arra, hogy bizonyos ételek...
Lifestyle
Elektronikus eszközeink akkumulátorai mindennapi terhelésnek vannak kitéve, ezért nagyon fontos, hogy a lehető legkíméletesebb módokat találjuk meg telefonunk töltésére, így minél ritkábban kelljen...