Lifestyle

Furcsa lényeket mosott partra a víz Ausztráliában: a tudósok is csak találgatnak, hogy kerülhettek oda

A rekordmennyiségű esőzés után sodorta partra a víz a furcsa lényeket, melyek a szakértőket is fejvakarásra késztették.

Tengeri sárkányok?

A tengeri sárkány egy létező faj, azonban szokatlan, hogy partra sodródnak, ugyanis jellemzően nem a part közelében élnek. Az új-dél-walesi partoknál több elpusztult tengeri sárkányt is találták.

"Egyértelműen a sokkoló időjárás, az óceánba mosott szennyező anyagok és a nagy hullámzás valamilyen kombinációjának eredménye. Gyakran előfordulnak az ausztrál vizekben, azonban szokatlan, hogy ilyen messzire elkóborolnak otthonuktól, a felnőtt példányok a becslések szerint mindössze 50-500 méterre mozdulnak el attól a helytől, ahol világra jöttek" - mondta Dr. David Booth, a Sydneyi Műszaki Egyetem tengerökológia professzora. "Ez érzékennyé teheti őket az élőhelyük elvesztésére és a változó környezeti tényezőkre" - tette hozzá a vizsgálatot vezető Dr. Selma Klanten. A közönséges tengeri sárkányként is ismert élőlények jellegzetes színeik, például sárga és lila színük miatt népszerűek a búvárok körében.

A faj egykor "veszélyeztetett fajként" szerepelt a Természetvédelmi Világszövetség veszélyeztetett fajok vörös listáján, mielőtt 2019-ben a "legkevésbé aggályos" kategóriába sorolták vissza. Bárki, aki engedély nélkül próbálja meg összegyűjteni vagy betakarítani őket, bűncselekményt követ el.

Forrás: Mirror Fotó: Facebook

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Kamillát rendkívül megviselték az elmúlt évek, ám ezt a királyné nem mutatja: nem reagált Harry vádjaira, melyeket a herceg könyvében, a Spare-ben fogalmazott meg, ahogyan Károly felesége azt sem...
Sztárok
Alessandra de Osmából azáltal lett hercegné, hogy 2018-ban feleségül ment a hannoveri herceghez, Keresztély Henrikhez.
Lifestyle
Senki sem szereti az olajban tocsogó krumplit sütés után. Bár a papírtörlő sokat felszív a zsiradékból, melyben a burgonyát sütöttük, tehetünk még valamit annak érdekében, hogy ne legyen túlságosan...