"Fogkrémmel sem lehet Mona Lisát festeni" - Interjú egy tehetséges magyar tetováló művésszel

Hazánk egyik feltörekvő női tetoválóját, Kis Brigit három dologról lehet megismerni: a díszekről a hajában, a macskás pólóiról és a tetováló gépről. Ennek ellenére nem kell megijedni tőle, hiszen ő nem az a bizonyos „macskásnő”, hanem egy fiatal tetoválótehetség, akinek sikerült befutnia egy sokáig férfiak által uralt szakmába.

Hogyan jött az ötlet, hogy tetováló legyél?

Enyhén sorsszerűen. Talán onnan indult az egész, amikor rájöttem, hogy a zselés toll nem csak a papírra fog szépen. Később elkezdtem a Balaton parton hennát festeni, de hamar csalódást okozott, mert be kell látni, fogkrémmel sem lehet Mona Lisát festeni, így már egyenes út vezetett a tetoválás kipróbálásához.

Nőként elég nehéz lehet ebben a férfias szakmában helytállni? Neked hogyan sikerült? Mennyire volt nehéz dolgod?

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Az előbb említett kipróbálási szakasz bizony 10 évig tartott, és akkor még mindenki ledöbbent egy tetováló nő láttán. Összesen kb. 1-2 női művész volt itthon. Akkoriban nem is voltam benne biztos, hogy sikerülni fog-e bekerülni a nagybetűs szakmát képviselők közé, de szerencsére azóta sokat változott a világ. Ahogy a tetoválás elfogadottabb, népszerűbb lett, annál több lehetőség adódott a kezdők számára és így a csajok is könnyebben belekezdtek. Mostmár egyre többen vagyunk és úgy látom van is ránk igény, mint a legtöbb kreatív munka területén.

Karriered elég korai stádiumában bekerültél Magyarország egyik legismertebb szalonjába, ahol a világhírű Jamesszel is dolgozhattál. Milyen érzés volt oda bejutni?

Nagyon örültem neki, egy jelnek éreztem, hogy mégiscsak jó ötlet volt ebbe a kemény fába vágni a fejszét. Jamest ismertem már elötte és tudtam, hogy nagyon jó lesz mellette dolgozni. Szeretem a stílusát, amiben tetovál és a hozzáállását a művészethez. Sokat ácsorogtam a háta mögött nézve hogyan dolgozik. James rengeteget segített nekem.

Azóta önállósultál, ami minden szakmában nagyon rizikós, de mint tetováló, te mitől tartottál leginkább?

Ha az ember a maga ura, akkor a maga szolgája is egyben, azaz mindenre egyformán figyelnie kell. Nehéz az időt jól beosztani, hogy mindenre maradjon. Azóta viszont már van segítségem, így ez az aggodalom is kezd megoldódni.

Oldalak

Fashion&Beauty
A miniszoknyák nemrégiben újra visszajöttek a divatba. De azt tudtad, hogy korábban a feminizmus egyik jelképe volt ez az ikonikus darab?
Lifestyle
A Nyilasnak ez a nap örömöt és bánatot is hozhat. Napi horoszkóp!
Lifestyle
A Szűz a szerelmével egy következő szintre lép vagy szakítanak a hónapban. Íme, az áprilisi előrejelzésünk!