Lifestyle

Íme, a filléres tisztítószer, ami a te lakásodban is megtalálható: ennyi mindenre jó valójában a fogkrém

Elképesztő, mi mindenre bevethető a fogak tisztításán túl a fogkrém a háztartásban – ha jól használod, csomó feladatot is elvégezhetsz vele.

Érdemes kipróbálni

Bár a fogkrémet elsősorban arra használjuk, hogy fogainkat tisztán és épen tartsuk vele: a paszta vagy gél formájú anyag elősegíti az ételmaradékok, a dentális plakk eltávolítását a fogak felszínéről, emellett eltünteti vagy elfedi a rossz szájszagot. Ezenkívül különböző anyagokat bocsát ki (mint például fluoridok), melyek fogszuvasodást és ínybetegségeket megelőző hatásúak, hozzájárulva ezáltal a jobb szájhigiénéhez. Meglepő lehet azonban, hogy valójában ennél sokkal többre képes, és akár a leghétköznapibb tennivalók során is nagy segítségünkre lehet! Nem is gondolnád, mennyire mindenre alkalmas egy tubus fogkrém, ha az otthonod tisztításáról van szó. Galériánkban elárulunk néhány trükköt, valamint azt is, miket érdemes fogkrémmel takarítanod, ha azt szeretnéd, hogy az egész lakás csillogjon:

A fogkrém kiválóan bevethető, ha makacs foltok csúfítják a szőnyeget: az érintett területet nedvesítsd be vizes ronggyal (vagy egy használaton kívüli, tiszta fogkefével), tégy a folt méretével megegyező, fehér színű pasztát a szőnyegre, finoman dörzsöld ki a szennyeződést, végezetül pedig töröld át bevizezett szivaccsal vagy kendővel.
Kattints a további képekért!

Szükségtelen drágábbnál drágább tisztítószerekre költened a pénzt: a házimunkát ezekkel a jól bevált praktikákkal is könnyen elvégezheted.

Leadfotó: Pixabay
Forrás: Healthy Women

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Mindig elszaladsz még pisilni, mielőtt elindulnál otthonról? Azonnal abba kell hagynod!
Sztárok
Matthew McConaughey három gyermek büszke édesapja, akikkel nagyon erős és különleges kapcsolatot ápol – idősebbik fia ráadásul annyira hasonlít rá, hogy akár egymás tükörképei is lehetnének.
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.