Lifestyle

Ártatlannak tűnő filmklasszikusok, melyek emberek halálát okozták a moziban

Filmet nézni nem is annyira veszélytelen szórakozás, mint azt gondolnánk.

Legősibb félelmünkre alapoznak

A nagyközönség imádja a horrorfilmeket és a thrillereket, hiszen ezek azok a műfajok, amik igazi borzongást tudnak kiváltani belőlünk. Ezek a filmek az ismeretlentől, az irracionálistól, a természetfelettitől való ősi félelmünkre apellálnak - olyan érzületeinkre, melyeket tulajdonképpen génjeinkben hordozunk már évezredek óta. Ezért is tud annyira intenzíven érinteni bennünket egy feszültebb vagy brutálisabb horrorjelenet. Szélsőséges esetekben az ilyesfajta élmény annyira erős tud lenni, hogy akár súlyos fizikai tünetekhez, olykor halálhoz is vezethet. Rengeteg olyan filmklasszikust ismerünk, melynek megtekintése után bizony nem minden néző maradt életben a vetítőteremben. Egyszóval filmet nézni nem is annyira veszélytelen szórakozás, mint azt elsőre gondolnánk. Ha a mozi sötétjébe merészkedünk, nemcsak a vásznon pergő képsorok terhelhetik meg a lelkünket, de tulajdonképpen farkasszemet kell néznünk legbelsőbb félelmeinkkel is. Ez pedig nem mindenkinek megy könnyen - és következmények nélkül. Következzen most pár olyan sikeres és elismert mozi, mely emberélete(ke)t követelt.

Sokk a nézőtéren

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Az X-men-filmekben Jean Grey-t alakító színésznő, Famke Janssen elképesztő átalakuláson ment át az utóbbi időben – és sajnos nem jó értelemben.
Utazás
Ötmilliárd év múlva a Nap vörös óriássá duzzad és egyszerűen "elnyeli" a Földet. A folyamat a tudósok szerint visszafordíthatatlannak tűnik. Vagy mégsem?