Lifestyle

Van néhány dolog, amire felmondás esetén figyelned kell

A legtöbb ember életében eljön az idő, amikor elhatározza: felmond jelenlegi munkahelyén. Nem mindegy azonban, hogyan búcsúzunk. Szakértőnk, Őri Júlia szerint ezekre feltétlenül figyeljünk oda.

A felmondásig vezető út

Sokszor hosszú gondolkodási idő előzi meg a végleges döntést, ami arról szól, hogy felmondunk a jelenlegi munkahelyünkön. Számtalan ok vezethet ehhez a döntéshez, ami akár hosszú ideje foglalkoztat bennünket. Képesek vagyunk akár éveken keresztül is halogatni a döntést és a cselekvést. Ám egyszer mégis eljön az a pillanat, amikor döntést hozunk. Remélhetőleg megalapozott, felelősség teljes döntést hoztunk. Már felmértük a további lehetőségeket, pályáztunk is állásokra, végigmentünk a kiválasztási folyamaton, és szerencsénkre minket választottak.

Sokszor hosszas mérlegelés után döntünk az új lehetőség mellett. A motivációnk nagyon befolyásolja a döntésünk gyorsaságát. Ha egyértelműen a magasabb fizetés, juttatási csomag elérése a cél, akkor viszonylag könnyű helyzetben vagyunk, össze kell hasonlítani a jelenlegi és a megajánlott új bért. A karrier lehetőség is segíti a gyors döntést. Ha karrierre vágyunk, amire jelenleg nincs lehetőségünk, de az új pozíció elvállalása ezt ígéri, akkor gyorsan tudunk dönteni.

Tapasztalatom szerint, ha nemcsak puszta tények, hanem érzelmek is szerepet játszanak a döntésünkben, akkor ez a folyamat lelassul. Ha szeretem a munkámat, elégedett vagyok a szakmai lehetőségekkel, a jövedelem is elfogadható, de a főnökömmel nem találom a közös hangot, akkor hajlamosak vagyunk tovább benne maradni a helyzetben, mert bizonytalanok vagyunk, hogy ilyen „apróság” miatt döntsünk-e a felmondás mellett, vagy még kapjuk össze magunkat, és alkudjunk meg a helyzettel. A saját érzéseink komolyan vételében sokkal megengedőbbek vagyunk. Az nem olyan fontos, biztos túllihegem, más többet is kibír, nem lehetek ilyen mimózalelkű, stb… nincs vége a felsorolásnak.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Uninest AE

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Lázár János nagy terveket jelentett be, amit úgy néz ki meg is fognak lépni Magyarországon.
Sztárok
Lehet Papp Gergely magánélete ismét sínre fog kerülni.
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...