Lifestyle

Tudni akarsz a brit királyi család összes titkáról? Akkor ezt az 5 könyvet mindenképp olvasd el idén februárban!

Te is Diana vagy épp Katalin hercegné, esetleg Károly király hatalmas rajongója vagy? Akkor érdemes megismerkedned 5 olyan könyvvel, amiket nem tudsz majd letenni, ugyanis a kanapéhoz fognak láncolni, hiszen a család olyan titkairól rántják le a leplet, melyekről korábban szinte biztos, hogy nem hallottál még!

Minden royal family rajongó polcán ott a helyük!

A brit királyi família emberek millióit érdekli szerte a világon, nem véletlenül: a történelem egyik legrégebbi uralkodócsaládjáról van szó, akiknek a háza táján mindig történik valami izgalmas, amiről beszélni lehet. Ez nem is csoda, hiszen a család tagjait hihetetlenül különböző személyiségek alkotják és alkották mindig is, gondoljunk csak a konzervatív, a hagyományokat mindig nagy becsben tartó néhai II. Erzsébetre, vagy épp az őt a trónön követő Károlyra, akiről az emberek többségének máig a Diana vs. Kamilla konfliktus és szerelmi háromszög jut az eszébe. De ott van az álompár Katalin és Vilmos, na meg persze a família fekete bárányai, András herceg, Harry és Meghan. Sokszínű tagok alkotják tehát a családot, és szinte mindenki a reflektorfényben éli az életét, így gyakorlatilag nincs is olyan titkuk, ami előbb vagy utóbb ne bukna ki. Vannak azonban olyan részletek, amelyeket csak a palotában élő alkalmazottak vagy épp a királyi család szakértői ismerhetnek a bennfentesek által, és szerencsére ezeket a kulisszatitkokat rendre papírra is veti valaki. Galériánkban 5 olyan könyvet ajánlunk, melyek által jobban és közelebbről megismerheted a brit királyi családot: izgalmas, letehetetlen kötetekről van szó, így garantáljuk, hogy ezek az írások feldobják majd az unalmas és szürke februári napokat!

Magányos, az apja elvárásaival küzdő fiú; házasságtörő, elkényeztetett arisztokrata; jövőbe látó királyi sarj és uralkodó, aki a brit monarchia megmentésének záloga lehet. A hét évtizedet, majd egy egész emberéletet édesanyja, Nagy-Britannia királynőjének árnyékában töltő Károly életútja tökéletesen példázza azokat a feszültségeket és ellentmondásokat, amelyek a világ egyik leghosszabb múltra visszatekintő királyságát és annak megítélését jellemzik. Sally Bedell Smith, a méltán népszerű Erzsébet, a királynő szerzője többéves kutatómunkán és interjúk százain alapuló életrajzában ezt a rendkívüli életutat tárja elénk. Tanúi lehetünk Károly magányos gyermekkorának, az apja, Fülöp herceg elvárásai jelentette tehernek, nehéz iskoláséveinek, intellektuális kibontakozásának és folyamatos útkeresésének. A szerző emellett részrehajlásmentesen mutatja be Károly és Diana tragikus véget ért házasságát, Kamillával való viszonyát és későbbi házasságát, valamint gyermekeihez fűződő kapcsolatát. A Károly azt a hús és vér embert kelti életre, akit egészen eddig elfedett előttünk a rideg hagyomány, a királyi csillogás és a szenzációhajhász média.
Kattints a további képekért!

Éppen 80 éve jelent meg Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című regényének első kiadása. Nem is kell jobb apropó ahhoz, hogy felelevenítsük ezt a korokon átívelő művet. Így voltak ezzel a hamarosan Budapestre érkező nagyszabású produkció, A kis herceg-show készítői is, akik a mai modern lehetőségekre is támaszkodva gondolták újra és vitték színpadra a történetet, amelyet alkalmunk volt a magyarországi bemutató előtt, Dubajban megtekinteni.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...