Búcsút inthetünk a régi Facebooknak: az alapoktól építik újra a világ legnépszerűbb közösségi oldalát

A Meta feje Mark Zuckerberg azt szeretné, ha a megújhodott Facebook méltó riválisa lehetne a viharos tempóban előretörő TikToknak.

Lépést akarnak tartani a nagy vetélytárssal

A The Verge szerint a közeljövőben radikálisan átalakulhat a világ talán legnépszerűbb közösségi médiás felülete, a Facebook. A lap megszerezte azt a céges dokumentumot, melyben a platform fejlesztéséért felelős szakember, Tom Alison arról tájékoztatta beosztottjait, hogy a tervek szerint a jövőben gyakorlatilag bármilyen tartalom (például videók) helyet kaphat majd a Facebook hírfolyamában - hasonlóan a TikTokhoz.

Ez azonban még korántsem minden. A Meta feje, Mark Zuckerberg és Alison azt szeretnék, ha a jövőben még szorosabban összekapcsolódna egymással a Facebook és az Instagram, a főoldalon pedig olyan tartalmak kapnának helyet, melyeket a két közösségi médiás platformból válogatnának össze.

A TikTokkal való rivalizáció elmélyülését jelezte, hogy a Facebook már korábban beépítette a fotómegosztó applikációba a Reels funkciót, melynek révén a felhasználók rövid, frappáns, zenei aláfestéssel tarkított videókat hozhattak létre, majd megoszthatták ezeket a tartalmakat a barátaikkal és az ismerőseikkel. A Facebook a jövőben erre az opcióra építene: létrehoznának egy úgynevezett felfedező motort (discovery engine), amelybe ad hoc jelleggel válogatnák be a TikTok stílusára hajazó rövid, virális jellegű videókat.

Fotó: 123rf

Lapozz, a második oldalon folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2