Nagy változások jönnek a Facebook és az Instagram háza táján

Gyökeres változásokat ígérnek.

Több barát, kevesebb politika

A jövőben kevesebb politikai tartalom lesz a Facebook-felhasználók üzenőfalán – ezt ígérte Nick Clegg egykori brit miniszterelnökhelyettes, aki immár a közösségi platform globális ügyekkel és kommunikációval foglalkozó alelnöke, számolt be minderről az Infostart londoni tudósítója.

A cég meglehetősen rázós időszakon van túl: nemcsak az október eleji többórás leállás miatt romlott jelentősen a megítélése, de eléggé megtépázta a jóhírnevét az a – egy korábbi Facebook-alkalmazott által – kiszivárogtatott belső tanulmány, amely szerint tudatában van, hogy káros tartalmakat továbbít, amelyek ártanak a felhasználóknak. Miután a szivárogtató, Frances Haugen felfedte kilétét, egy szenátusi bizottság előtt is megsemmisítő kritikával illette a Facebookot.

Állítása szerint a Facebook a 2020-as amerikai elnökválasztás után azonnal feloldott néhány biztonsági korlátozást. Clegg azonban mindezt tagadja, sőt még tovább ment, mert azt mondta, éppen hogy visszafogják a politikát az emberek üzenőfalán.

Az egyik dolog, amit a felhasználóktól hallottunk, hogy több barátot és kevesebb politikát akarnak látni. Elkezdtük tesztelni, hogyan lehet mérsékelni a politika jelenlétét” – idézi a kommunikációs alelnököt az Infostart. Clegg úgy fogalmazott, hogy egy sor biztonsági korlátozást nem az amerikai választás, hanem az elnöki beiktatás idején oldottak fel, de több azután is érvényben maradt.

Az ideiglenes intézkedések között volt, hogy fékezték a politikai videók „virális” terjedését, viszont ez akadályozta az „ártatlan videók” publikálását is. „Ezek a lépések nagyon primitív eszközök voltak, amelyek sok teljesen legitim tartalmat is korlátoztak” – fejtegette Clegg.

Mi a helyzet az Instagrammal? Lapozz és tudd meg!

Fotó: Pexels

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék: