Megnyitja kapuit a nagyközönség felé is a Konnektor Inkubátorház

Nyitóhétvégét tart a Konnektor, Ferencváros új művészeti-civil inkubátorháza. Az esemény részeként bepillantást lehet nyerni az alkotóházban működő szervezetek tevékenységébe, valamint érdekes programokkal is készülnek a szervezők.

Konnektor megnyitó nyílt napok

Október 16-án, szombaton nyit a Konnektor, a IX. kerületi Önkormányzat által létrehozott civil tér szervezeteknek, művészeknek. Ennek apropóján nyitóhétvégével készülnek, ahol nyílt nap szerűen minden ott alkotó, dolgozó szervezet munkájába bepillantást nyerhet a nagyközönség.

A hétvégi kétnapos eseményen szombaton és vasárnap is tartanak körbevezetést a házban, amely során az összes szervezet bemutatja a termét és tevékenységét, a nagyteremben pedig egész nap kézműves foglalkozások, színházi workshopok és előadások, cirkuszshow, koncert és dj-k várnak minden érdeklődőt a legkisebbektől az idősebb korosztályig. A részletes program a nyitóhétvége Facebook-oldalán található. A szervezők közlése szerint a programok ingyenesek, az ajánlott belépő fejenként egy darab cserepes növény.

A Konnektor kezdeményezés jellegében az évek óta megszűnt Tűzraktér, a nemrég bezárt Müszi és a nemrégiben felszámolt Dürer kert-Keleti Blokk küldetéséhez hasonlít: egy tér, ahol a kulturális élet kisebb, új vagy réteg érdeklődésre számot tartó szervezetei, művészei, informális csoportjai működhetnek a piaci bérleményekhez képest jóval rugalmasabban. A Konnektorban működő szervezetek a következők: Test- és Lélekszépítő Alapítvány, Tripsánszki Dávid András festőművész, Zengető Kulturális Egyesület, CSÁO! Drámapedagógiai Műhely, Társadalomklinika Egyesület, Budapest Bike Maffia, Freak Art Lab, Grund Színház, Tóth Andrásné Babi, Tóth Dóri és a MOOK összművészeti társulat.

A Zwack Unicum „Együtt vagyunk szabadok!” elnevezésű művészeti pályázatán négy fiatal művész mutatkozott be, akik egyedi látásmódjukkal és terveikkel arra keresték a választ, hogyan tudják a szabadságot újraértelmezni egyévnyi bezártság után. A zsűri szavazatai alapján Sztefanu Marina lett a győztes, így az ő installációja készül el 2022-ben a Budapest Parkban.

Leadfotó: Konnektor / Facebook

Oldalak