Lifestyle

Meg tudod oldani ezt a furfangos rejtvényt? 140-es IQ alatt mindenkinek beletörik a bicskája

Született lángésznek kell lenned, ha meg akarod oldani a most következő feladatot.

Bizonyítsd be, hogy vérbeli matekzseni vagy!

Nem is olyan régen szinte az egész országot az érettségi szezon tartotta lázban. A felnőtt-lét előszobájában toporgó diákok megtapasztalhatták a középiskolai tanulmányok utolsó fázisának minden áldását és ódiumát, a szülők pedig kezüket tördelve aggódhattak, s szoríthattak csemetéiknek a minél impozánsabb eredményekért. De mi a helyzet velünk? Mi is szemügyre vettük az érettségi feladatait? Esetleg a megoldókulcsokra is vetettünk egy-két pillantást? Talán ahhoz is volt bátorságunk, hogy belekukkantsunk a matekérettségibe? Dudás Gergely, azaz Dudolf legfrissebb képrejtvénye nagyszerű lehetőséget biztosít számunkra, ha tesztelni akarjuk megkopott matektudásunkat. Egy olyan egyenlet következik, melyet csak a kiugróan magas IQ-val rendelkező delikvensek tudnak megoldani. Fagylalttölcséreket és gombócokat láthatsz az ábrán, s arra kell rájönnöd, hogy ezek az elemek pontosan milyen mennyiségeket jelölnek, azaz hogyan számszerűsíthetők az egyenletben. A teljes ábrát ide kattintva tekintheted meg. Hagyj magadnak némi időt, tornáztasd meg kicsit az elméd, mélyülj el a feladatban, s ha úgy érzed, megvannak a helyes megfejtések, akkor...

...lapozz a következő oldalra, ellenőrizd le magad!

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Mivel több mint 200 napja nem volt telitalálatos szelvény, immáron nem kevesebb, mint 6,45 milliárd forint várja a játékosokat - derült ki a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatásából.
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.