Ezt üzenik Neked a csillagok - Asztrológiai előrejelzés november végéig

Biztató hangulatban kezdődik november, de a hónap második hetétől meglehetősen zűrössé válik a helyzet. A csak néhány napon át érvényesülő bolygóbefolyások mellett olyanok is hatnak, amelyekkel egész hónapban számolni kell. Lássuk, melyek is ezek!

Plútó-Uránusz kvadrát

A feszült Plútó-Uránusz kapcsolatok általában mélyreható és drámai társadalmi, környezeti változásokat jeleznek. Mindketten rendkívül lassú mozgású bolygók, csak ritkán kerülnek kapcsolatba egymással, de akkor annál intenzívebb, hosszabb távú hatásokat gerjesztenek. Legutóbb pl. a '30-as évek nagy gazdasági válsága idején voltak kvadrátban egymással, 1965 és 1967 közötti együttállásukat pedig a vietnami háború, a diákmozgalmak és megannyi más, a jelenre is maradandó hatást gyakorló folyamat jellemezte. Jelenlegi huzakodásunk 2010 közepétől állítja feje tetejére életünket és nagyjából 2017-ig hat.

Jupiter-Szaturnusz kvadrát

Bár nem egzakt, egész hónapban hat a Jupiter (Oroszlán) és a Szaturnusz (Skorpió) kvadrátja. Ennél a fényszögnél nehéz egyensúlyt teremteni a Jupiter terjeszkedő, kibontakoztató, serkentő és a Szaturnusz összehúzó, korlátokat szabó erői között.
A legjobbat akkor hozhatjuk ki ebből a formációból, ha nem akarunk másnak látszani, mint amik vagyunk, megszabadulunk megfelelési kényszereinktől, vállaljuk személyiségünk árnyoldalait is, hagyjuk, hogy ösztöneink, megérzéseink átvezessenek a szorongásaink és a külvilágból leselkedő veszélyek alagútján, kreatívan, bizalommal, egyszersmind nagy-nagy valóságérzékkel, kitartással látunk hozzá krízishelyzeteink felszámolásához.

És most lássuk a mindennapokat

November 4-én a Nap-Plútó szextilje kreatív, mélyreható változtatásokra ösztönöz. De vigyázat: a Hold november 6. estig a forrófejű Kos jegyében csörtet, így az elhamarkodott, talán túlságosan is radikális változások másoknak is, nekünk is sérüléseket okozhatnak. Ennek különösen 4-én nagy az esélye, 5-én pedig a racionális és az érzelmi szempontok is csatát vívhatnak egymással, de egy pozitív Jupiter hatás miatt a feszültségek kreatív mederbe terelhetők.

Komoly kérdésekkel tanácsos november 6. estig várni, amikor is a Hold belép a kedélyes, nyugodt Bika jegyébe. Ez a pozíció a pénzügyeknek is kedvez, de ne számítsunk túl gyors eredményekre. November semmi esetre sem a nagy beruházások hónapja, sokkal több sikerrel kecsegtet az újrahasznosítás, a régi, még megjavítható, felújítható darabok rendbetétele. A turkálókban, használtcikk-kereskedésekben, bolhapiacokon is kincset érő darabokra bukkanhatunk.

A jó kilátások ellenére november 6-án késő este (22: 22) a telihold bizonyos ellentéteket is kiélezhet. Ahhoz, hogy ügyeink elmozduljanak valamilyen irányba, ki kell lépni a komfortzónából, amit a Bika Hold annyira kedvel, nemet kell mondani valamire ahhoz, hogy más dolgokra rábólinthassunk. A Vénusz-Hold szembenállása a küszöbön álló érzelmi szakítópróbákra is figyelmeztet.

Fotó: radgol.spruz.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!