Ezt üzenik Neked a csillagok - Asztrológiai előrejelzés január végéig

Január inkább a tervezgetés, álmodozás, kivárás időszaka, semmint a látványos startolásé. Így a csalódások is elkerülhetők.

Drámák és balesetek

Az év első napjait a szélsőségek dominálják: az 5-i Rák telihold hatásait érzelmi „húzd meg-ereszd megek”, szívet tépő elválások és nagy egymásra találások, valódi drámák és a színpadi eszközöket sem nélkülöző műbalhék, balesetek, sérülések, az időjárás szeszélyei jellemezhetik. Valamelyest javít a légkörön, hogy január 3-án a Vénusz, 5-én a Merkúr is átugrik a szenvtelen, jó humorú, bár kissé különc természetű Vízöntőbe.

Az érzelmi hullámvasutazás 6-án folytatódik, amikor az Oroszlánban haladó Hold Merkúrral és Vénusszal képezett szembenállása billenthet ki lelki egyensúlyunkból. A racionális és az érzelmi szempontok között ismét nem könnyű összhangot teremteni, a túlköltekezés, haszontalanságok ötletszerű vásárlása pedig szintén okozhat gondokat. 8-án, amikor a Hold találkozik a Jupiterrel, egyszersmind szembenállásba kerül a Marssal, semmiségekből is hajlamosak lehetünk presztízskérdést csinálni, színpadias gesztusokkal pedig a legjobb esetben is csak néhány csípős megjegyzést gyűjthetünk be.

Január 9-én a Hold a Szűzbe lép: a következő két nap jó alkalom az év elei rendrakásra, akár a külvilágban, tisztítókúrák elkezdésére, költségvetésünk gazdaságosabbá alakítására, vagy csupán remek alkalmi vételekre. 11-e, vasárnap már újra a társasági életé, bár késő este, amikor a Mérleg Hold megközelíti az Uránusz szembenállást, Plútó kvadrátot, már olyan kellemetlen élményekben is részünk lehet, mint egy szerelmi perpatvar, kínos telefon, stb.

A Mars a Halakba lép

Január 13-án a Mars becsobban az intuitív, álmodozó Halak jegyébe, ahol február 20-ig folytatja lubickolását.

Az önérvényesítés, az életben maradáshoz szükséges agresszió - rosszabb esetben a viszály princípiuma - nem érzi magát túl jól ebben a békés jegyben. A Halak típusnak ugyanis legtöbbször még tudatosítani is nehezére esik ellenérzéseit. Mások lelkiállapotára annyira fogékony, hogy akkor is együtt tud érezni ellenfelével, amikor valójában haragudnia kéne.

Persze szándékai nem mindig annyira önzetlenek, mint amennyire ezt a benyomást igyekszik kelteni. Nála jobban ugyanis kevesen érzik, mennyi erő van a látszólagos gyengeségben, kiszolgáltatottságban és milyen kitűnően lehet ezzel manipulálni másokat. Nem csoda tehát, ha ebben az időszakban a szokásosnál gyakrabban találkozhatunk a passzív – agresszív magatartás bizonyos formáival, vagy alkalmazzuk ezeket mi magunk is. Hol úgy, hogy újra meg újra a gyámoltalan áldozat szerepébe kerülünk, akit nem lehet csak úgy bűntudat nélkül sorsára hagyni, hol pedig az ún. reménytelen esetek (pl. meggyógyulni nem akaró szenvedélybetegek, függőségi kapcsolatok) felkarolásával rontjuk saját és mások fejlődési esélyeit.

Jó esetben azonban a Halak Mars energiája lehetővé teszi, hogy erőt merítsünk belső képeink tartományából, és embertársaink hullámhosszára, valamint a jövő tendenciáira is ráhangolódhatunk. Így, ha az előttünk álló hetek nem is kedveznek még túlságosan a külső cselekvésnek, bőségesen profitálhatunk belőlük.

Fotó: radgol.spruz.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!