A 7 legjobb mondat, amivel megvigasztalhatsz egy gyászolót

Nem könnyű úgy szólni egy gyászolóhoz, hogy ne legyél bántó, közömbös vagy túlzottan érzelmes. Éppen ezért összeszedtünk néhány olyan mondatot, amivel úgy fejezheted ki együttérzésedet, és úgy segíthetsz, hogy közben természetes marad a viselkedésed.

Átérzem a fájdalmad

Ez a mondat méltó helyettesítője a „Tudom, mit érzel..” kezdetű litániának. Nem tudhatod, mit érez a másik, mert mindenki máshogy reagál le egy ilyen helyzetet. Az "Átérzem a fájdalmad" sokkal empatikusabb, és ezért nagyobb eséllyel bontja le a falat, amit a gyászoló maga köré épített. Ha egy megnyugtató érintéssel vagy pillantással párosítod a szavaidat, jelzed, hogy osztozol a bánatban, és egy kicsit meg is nyugtathatod a gyászolót.

Mit szólnál egy öleléshez?

Bár nem mindenki az az ölelkezős típus, biztosak vagyunk benne, hogy egy ölelés borzasztóan jól esik annak, aki gyászol. Nagyon egyszerű és közhelyes dolognak hangzik, hogy egy ilyen gesztus bármit is segíthet, pedig a mély szomorúságban pontosan ezekre az egyszerű dolgokra van szüksége az embernek.

Sajnálom a veszteséged

Közvetlen, őszinte, és mutatja a törődésed, az együttérzésed. Egy nem túl közeli, de azért jó ismerős megvigasztalásához tökéletes.

Itt vagyok, ha szükséged van rám

A gyász sokak számára kényelmetlen; nagyon nehéz úgy látni az egyik szerettedet vagy jó ismerősödet, hogy rosszul van a hatalmas veszteség miatt. Természetes, hogy segíteni akarsz neki, amit egy ilyen helyzetben úgy tudsz a legjobban kivitelezni, ha jelzed: ott vagy, ha szükség van rád. A gyászoló nem akarja, hogy mindenki megrohanja, csak tudni szeretné, hogy van kihez fordulnia.

Fotó: topinfopost.com

Oldalak

  • 1
  • 2