Ezért ne gereblyézd össze soha a lehullott faleveleket a kertben

Sokkal több jót teszel a kertednek és a környezetednek is, ha meghagyod a kertben a lehullott faleveleket. Máris eláruljuk miért!

Hullnak a falevelek

Bár vannak olyan elvetemült őszi évszak rajongók, akik kifejezetten szeretik gereblyézgetni a lehulló faleveleket, legtöbbünknek ez továbbra is csak egy elvégezendő feladat marad. Plusz munka a már így is dolgos hétköznapokban. Ha te is az utóbbi csapathoz tartozol, akkor van egy jó hírünk számodra. Nem érdemes, sőt, ha környezetbarátnak tartod magad, vagy igyekszel tenni a természet megóvásáért, akkor egyenesen tilos összegereblyézni a lehullott leveleket. A galériában eláruljuk az okát, több is van!

Tápanyagok forrása Ahogy a levelek lebomlanak, a talajjal keveredve gazdagítják azt szerves anyagokkal. A komposztálás során a lebomló levelek kiválóan hasznosulnak, hozzájárulva a termékeny kerttalaj kialakításához.
Kattints a további képekért!

Nagyon sokan a reggeli rutin első lépéseként ágyunk megigazításához látunk hozzá, mielőtt még bármi mást is tennénk a felkelést követően. Ez viszont nem biztos, hogy jó ötlet.

Leadfotó: 123rf.com
via

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...
Lifestyle
Az összeköltözés egy párkapcsolat jelentős mérföldköve, amely számos változást és kihívást hozhat magával.