Több mint 50 ezer kalóriától szabadulsz meg, ha elhagyod ezt a 10 ételt

Nem akarsz életmódot váltani, vagy csodadiétába kezdeni, esetleg edzéstervhez igazodni? Egy egészségesebb és vékonyabb testhez már az is elég, ha ezt a 10 ételt kiiktatod 40 napra az életedből.

Hogy miért 40 nap?

Elkezdődött a Nagyböjt időszaka, ami Húsvétig tart. Ez alatt az idő alatt a böjtölők nem esznek zsíros fogásokat, cukros ételeket, hanem felkészítik a testüket a tavaszi megújulásra. Persze, ha nem vagy vallásos, akkor is érdemes megnézni, mennyi kalóriától szabadulnak meg ez alatt az idő alatt. Megdöbbentő lesz a végeredmény! Játszunk el a gondolattal, hogy mi lenne, ha ezt a tíz ételt/italt száműznéd az életedből 40 napra. Mennyi feleslegesen bevitt kalóriától és plusz kilótól kímélnéd meg magad? Nézzük!

1.) Cukros üdítő

A cukros szénsavas üditőket lecseréled mondjuk vízre, akkor nem csak sokkal energikusabb leszel, de rengeteg kalóriától is megszabadulsz.

Teljes megvonás: 40 pohár cukros üdítő
Be nem vitt kalória a 40 nap alatt: 4960-7560 kcl

2.) Sültkrumpli

A krumpliban lévő keményítő gyorsan felviszi a vércukrot, majd energiahiányos állapotot idéz elő, a zsír pedig, amelyben kisütik, lerakódik az érfalakon és a csípőd tájékán. A rászórt só szintén nem tesz jót a kardiovaszkulásris rendszernek. De nézzük, mi van, ha nem eszel sültkrumplit a vasárnapi ebédhez 40 napig!

Teljes megvonás: 6 adag sültkrumpli
Be nem vitt kalória a 40 nap alatt: 2190 kcl

3.) Fagyi

Manapság már vannak diétás fagylaltok is, de most maradjunk a hagyományosnál. Ha kibírod, hogy mondjuk kétszer egy héten ne nassolj a TV előtt egy adag fagyit, akkor nézd meg, mennyi kalóriát spórolsz meg.

Teljes megvonás: 12 doboz fagyi
Be nem vitt kalória a 40 nap alatt: kb. 3000 kcl

4.) Alkohol

Nem arról van szó, napi 1 pohár vörösbor ne lenne egészséges, inkább arról, hogy nem kellene minden vacsora után, vagy buli alkalmával lehörpinteni egyet. Ha kihagyod a hétvégi partikon a borozgatást 40 napig, látni fogod az eredményét.

Teljes megvonás: 40 pohár bor
Be nem vitt kalória a 40 nap alatt: kb. 5080 kcl

5.) Gyorskaja

A zsírdús gyorskaja sem fér bele ebbe a 40 napba. Szóval, ha eddig egy héten legalább becsúszott egy meki, akkor most ideje szüneteltetni.

Teljes megvonás: heti 1 gyorséttermi étkezés
Be nem vitt kalória a 40 nap alatt: kb. 7200 kcl

Fotó: popsugar.com, celebrityparentsmag.com, strawberrysue.com

Oldalak

Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Lifestyle
Az elektromos fogkefék régebben egészen különleges dolognak számítottak, manapság viszont már szinte mind ezeket az eszközöket használjuk fogaink tisztán tartásához.